verlichting

Antieke en Vintage Verlichting – Lamplord.nl

Wij zijn gevraagd om een aantal gast-blogs te plaatsen bij Danielle.

Dat vinden we super leuk om te doen!

Deze eerste post willen we graag gebruiken om (kort) wat over onszelf te vertellen.

Hoe we in Oude en Vintage Verlichting terecht zijn gekomen bijvoorbeeld.

www.lamplord.nl

Een relatief klein (familie) bedrijf met een passie voor oude lampen. Schat dat er momenteel ca. 1.500 antieke en retro lampen online staan en dat er ca. 2.500 in ons magazijn liggen. Mogelijk nog wel meer trouwens (zou me niet verbazen, we tellen ze niet iedere week…).

In de loop der jaren veel prachtige oude en antieke lampen voorbij zien komen.

Dat is ook het leuke van oude verlichting, vrijwel ieder exemplaar is uniek en heeft zo weer eigen kenmerken, brengt een eigen sfeer met zich mee, en soms ook zijn/haar eigen verhaal.

Zo hebben we 1x een lamp verkocht, een zeer fraaie ganglamp uit het begin van de vorige eeuw, helder glas, met goudverguld armatuur en Medusa koppen. Echt een bijzondere hanglamp. Nadat deze verkocht was, had ik spijt dat we hem verkocht hadden. Dat is normaliter niet het geval. Als handelaar/verkoper zijnde, heb je het plezier om talloze (in ons geval) lampen even bij je te hebben en ervan te genieten. En om ze dan weer door te mogen geven. Spijt van verkoop, dat leidt tot een museum….

Anyway, bij deze lamp dus wel, zonde dat we die verkocht hadden.

Echter na een maand of zes kwam deze lamp weer bij ons terug en hangt sindsdien (zeker 20 jaar geleden schat ik) bij ons in huis. Geniet er nog steeds van wanneer ik er naar kijk.

En dat is ook precies wat je met een antieke of vintage lamp in huis brengt. Een unieke beleving, een hele persoonlijke sfeer. Met zorg uitgekozen verlichting maakt jouw huis echt een thuis.

Hoe komen wij aan al deze lampen? Ja, die komen overal en nergens vandaan, uit binnen en buitenland. Soms gewoon een of twee exemplaren omdat iemand gaat verhuizen en ze niet meer in de nieuwe woning passen. En soms met honderden tegelijk, omdat iemand met zijn antiekwinkel is gestopt.

Mijn vader is antiquair en erg handig. Al van kleins af aan stond mijn box in de winkel, ik ben letterlijk tussen het antiek opgegroeid. Sinds mijn tiende hielp ik mee. op een gegeven moment vonden we het plafond wat leeg, dus daar wat mooie lampen opgehangen. Enfin, van het een kwam het ander en zo is het gekomen dat we 20-30 jaar later een behoorlijk unieke collectie antieke en vintage lampen bij elkaar hebben verzameld.

Beetje nieuwsgierig geworden; ga dan naar www.lamplord.nl

En sinds een jaar of 5 hebben we dus een webshop, met enkel oude lampen en diverse lamponderdelen. Voordat een lamp in onze webwinkel komt te staan, is deze geheel door ons nagelopen. Waar nodig vervangen we het snoer en repareren we de lamp, zodat ze weer helemaal goed in orde zijn en weer jaren mee kunnen.

We hebben (de afgelopen 30 jaar) veel kennis over oude verlichting opgedaan. En natuurlijk ook over de reparatie ervan. Daar willen we ook een artikel aan weiden, het opknappen en repareren van een oude lamp. Heb je zelf nog onderwerpen die je graag besproken zou zien, geef ze dan hieronder weer als reactie. Dan kunnen we daar op in spelen.

Groet,

Igor.

www.lamplord.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *