6 tips om je parketvloer te onderhouden

Heb je een prachtige parketvloer, maar weet je niet precies hoe je deze het beste kunt onderhouden? In dit artikel geven we je graag 6 handige tips om je parketvloer schoon en als nieuw te houden. Of je nu aan de slag wilt gaan met dagelijks onderhoud of op zoek bent naar tips voor periodiek onderhoud, met deze tips wordt jouw parketvloer een echte eye-catcher in je woning! 

#1 Regelmatig stofzuigen

Het stofzuigen van je parketvloer is misschien wel de belangrijkste tip. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen vuil en stof zich kunnen ophopen op de vloer. Dit kan namelijk krassen en andere beschadigingen veroorzaken. Het is hierbij wel belangrijk om een stofzuiger te gebruiken die geschikt is voor parketvloeren, denk bijvoorbeeld aan een zachte borstel op je stofzuiger of een speciale parketborstel. Vermijd hierbij stofzuigers met een roterende borstel, omdat deze juist krassen kunnen veroorzaken op het houten oppervlak. 

#2 Pas op met water

Een parketvloer kan prima tegen een beetje vocht, maar het is belangrijk dat je niet te vaak en te veel water gebruikt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je vloer gaat uitzetten en beschadigd raakt. Gebruik dus alleen een vochtige dweil en zorg ervoor dat je vloer na het dweilen goed droogt. Ook als er iets wordt gemorst op de vloer, is het belangrijk om het direct schoon te maken. 

#3 Gebruik de juiste producten

Gebruik alleen producten die geschikt zijn voor parketvloeren. Deze producten zijn namelijk niet schadelijk voor je vloer en zorgen ervoor dat deze mooi blijft. Vermijd daarom gebruik van bijvoorbeeld allesreinigers die alcohol bevatten en kies voor een reiniger die geschikt is voor het type afwerking van je vloer, zoals lak, olie of hardwax. 

#4 Bescherm je vloer

Wil je graag je parketvloer goed onderhouden? Dan is het belangrijk om je vloer goed te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Een simpele en effectieve methode is het plaatsen van viltjes onder je stoelen en tafels. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over lelijke krassen op je prachtige vloer. 

#5 Zonlicht

Als de zon naar binnen schijnt, voelt het als een cadeautje. Maar als je vloer begint te verkleuren door de felle zon, kan dat het cadeautje al snel veranderen in een teleurstelling. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Als je je vloer wilt beschermen tegen direct zonlicht, is het belangrijk om tijdens de zomermaanden de gordijnen te sluiten of te zorgen voor voldoende schaduw. Zo blijft je vloer in goede staat en hoef je je geen zorgen te maken over lelijke verkleuringen. 

#6 Professional inschakelen

Wil jij er zeker van zijn dat je vloer goed onderhouden wordt? Schakel dan de experts van van Houdt Vloeren in. Een parketteur is een vakman gespecialiseerd in het leggen, onderhouden én renoveren van jouw parketvloer. Met kennis van de verschillende houtsoorten, afwerkingstechnieken, vloerconstructies en installatiemethoden weten ze precies wat elke parketvloer nodig heeft. Zo weet je zeker dat jij nog lang kunt genieten van je prachtige parketvloer.

Het onderhouden van je parketvloer vergt wat tijd, maar het is zeker de moeite waard! Door regelmatig te stofzuigen, het gebruik van de juiste producten en het beschermen van je vloer, blijft deze er mooi uitzien. Met deze handige tips hopen we dat je nog lang van je parketvloer kan blijven genieten.

Foto door Terje Sollie

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *