badkamer tegel inspiratie

5x badkamer tegel inspiratie

het voorjaar brengt kluskriebels met zich mee. We krijgen weer zin om iets aan ons huis te veranderen. De hele winter hebben we gerust en genoten van ons huis maar zodra de zon gaat schijnen komen de plannen.

Een van de ruimtes welke bij veel mensen op de lijst staat om verandert te worden is de badkamer. Meestal een van de laatste ruimtes welke je aanpakt als je een nieuw huis hebt. En daarom ook een van de ruimtes die we vaak “vergeten”.

In deze interieurblog 5 x inspiratie voor je badkamer tegel.

 1. Standaard witte tegelsDe standaard witte tegel geeft je een prima uitgangspunt om creatief aan de slag te gaan. Deze witte tegels kan je namelijk met allerlei andere soorten combineren. Wil je het simpel houden combineer ze met met tegels in hetzelfde formaat maar in een andere kleur. Ga voor de klassiek combi, zwart/wit of ga voor lef en kies een blauwe, gele of rode kleur. En je zou die laatste kleuren ook nog kunnen combineren.

  Je kan met je badkameraccessoires zoals o.a. de handdoeken je badkamer helemaal afstijlen in de door jou gekozen combi. Kies je voor de klassieke combi dan is het in de toekomst wel makkelijk om een simpele metamorfose plaats te laten vinden. Je hoeft dan alleen je badkameraccessoires te veranderen.

 2. Mozaïek tegels

  Ben je toch creatiever van aard ga dan aan de slag met mozaïek tegels. De matjes met kleine tegeltjes kan je op verschillende plekken plaatsen. Je kan ze als achterwand bij de douche of wc maar je kan er ook een spiegellijst mee maken. Eigenlijk kan je alle kanten op. De overige tegels zou ik een rustige basis geven om er voor te zorgen dat het niet een al te drukke boel wordt. Wil je een tegenhanger kies dan voor badkamermeubels van hout.

 3. Portugese tegels

  Wil je iets bijzonders in je badkamer ga dan voor een vloer van portugese tegels zoals op de foto boven dit artikel. Je kan zelf een keuze maken maar tegenwoordig zijn er ook hele mooie pakkette te koop zodat je ze zelf alleen nog maar hoeft te plaatsen.

 4. Metro tegels

  Met de komst van de industriële stijl kwam ook de metro tegel in. Deze kleine rechthoekige tegel kan je in de keuken gebruiken maar past ook prima in de badkamer. Combineer het met mooie grijze of houten badkamermeubels.

  metro tegels

 5. Tegelstroken

  Vroeger hadden we weinig keuze en waren alle tegels vierkant. Nu is de keuze enorm. Een van de tegels die we steeds vaker zien is de tegel strook. Met deze tegel kan je een ruimte breder of hoger laten lijken, afhankelijk van hoe je hem plaatst. De tegel is er in verschillende kleuren en is het perfecte uitgangspunt voor de kleine badkamer.

Nog op zoek naar mooie tegels tegen een goede prijs? Kom deze paasdagen naar Megadupdalen, 2500 m2 aan inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *