verhuizen

5 veelvoorkomende fouten bij een verhuizing van je interieur

Tijdens een verhuizing dienen er veel verschillende zaken geregeld te worden in een relatief korte tijd. Vaak gaat dit gepaard met stress, tijdsdruk en frustratie wanneer er niet handig wordt gewerkt en er geen goede planning en takenlijst is opgesteld. Verhuizen hoeft namelijk echt geen vervelende klus te zijn, mits je het goed aanpakt. Belangrijk is daarbij wel dat er gestructureerd te werk gaat en je een tijdsplanning opstelt om zodoende de verhuizing op rolletjes te laten verlopen. Toch kan het voorkomen dat er zaken misgaan en vaak hebben deze fouten betrekking op een verhuizing die men zelf uitvoert. De meest voorkomende fouten zullen worden behandeld. Wil je juist garantie van een succesvolle verhuizing, dan is het misschien een verstandige optie om een studenten verhuisbedrijf of verhuisservice in te schakelen. Deze verhuizers zijn vaklui die erg ervaren zijn.

Fout 1: Spullen niet goed inpakken

Dit lijkt zo simpel en voor de hand liggend, maar het komt toch nog vaak voor met verhuizen. De eerste fout die men maakt bij het verkeerd inpakken is dat men niet kiest voor dozen, maar voor vuilniszakken of tassen bijvoorbeeld. Dit is niet makkelijk te vervoeren en kan uiteraard snel scheuren door een te zware inhoud of door scherpe uiteinden. Een andere fout is dat dozen te zwaar worden gemaakt. Een verhuisdoos vol met boeken bijvoorbeeld is moeilijk te vervoeren. De laatste fout is dat men niet een type verhuisdoos gebruikt, maar dozen van verschillende formaten. Dit is niet handig met het inladen van de verhuiswagen, aangezien de dozen niet makkelijk gestapeld kunnen worden en dus kunnen gaan verschuiven. Bovendien bieden de dozen vaak de ondergrond voor andere meubels en dan dient het geheel vlak te zijn.

verhuizing

Fout 2: Slechte inschatting van de hoeveelheid werk

Wanneer je een verhuizing zelf uitvoert kan het voorkomen dat je een verkeerde inschatting maakt met betrekking tot al het werk. Dit is vaak het gevolg van een slechte voorbereiding. Zorg er daarom voor dat je een goed overzicht hebt wat er allemaal moet gebeuren en hoeveel tijd dit ongeveer in beslag zal nemen. Wanneer je een verhuisservice inschakelt dien je de verhuizers goed op de hoogte te stellen van de hoeveelheid werk. Verhuizers hebben vaak een strakke planning en wanneer je op het moment zelf nog met extra werk aankomt kan dat een probleem zijn.

Fout 3: Verkeerd inladen van het vervoersmiddel

Wanneer je gebruikt maakt van een type verhuisdoos en alles goed regelt, kan er nog een fout optreden met betrekking tot het inladen van het vervoersmiddel. Het inladen van de inboedel is erg belangrijk om schade tijdens de rit te voorkomen en om snel en makkelijk te kunnen uitladen. Schade kan voorkomen doordat zaken gaan verschuiven. Bovendien wordt er door de verhuizers van een verhuisbedrijf vaak gewerkt met een onderlaag en bovenlaag en dit kan ook schade veroorzaken wanneer dit niet goed gebeurd. Luister daarom altijd naar de experts van een verhuisbedrijf.

Fout 4: Slechte ordening van spullen

Dit aspect komt ook veel voor tijdens het verhuizen. Dit is niet perse een grote fout, maar hindert wel het makkelijke en snel kunnen werken. Zo kunnen mensen tijdens een verhuizing spullen niet goed ordenen per verhuisdoos. Een verstandige optie is om de spullen per kamer in dozen te stoppen en dit dan te markeren met een sticker. Zo weet je heel precies wat er in welke doos zit en bij welke kamer hoort. Ook kan een slechte ordening ontstaan tijdens het inladen. Zo dien je er voor te zorgen dat de spullen die als eerst uitgeladen dienen te worden in het begin van de verhuiswagen staan en niet achterin.

Fout 5: Geen geschikte parkeerplaats

Om een verhuizing helemaal goed te laten verlopen is het cruciaal om over een parkeerplaats te beschikken dichtbij de nieuwe bestemming. Zeker wanneer je in een drukke stad gaat wonen is dit erg belangrijk. Vraag desnoods een parkeerontheffing aan om dichtbij de nieuwe woning te kunnen uitladen. Er kan ontzettend veel stress en vertraging ontstaan wanneer dit niet goed geregeld is. Belangrijk is ook om de route goed te bekijken of het haalbaar is met een verhuiswagen.

Met vriendelijke groeten,
Jan Dijkstra


e. [email protected] | w. https://www.muurstickerstunter.nl

 

Volg ons ook op Facebook, Pinterest, Twitter en Google Plus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *