luxe en moderne verlichting

5 tips voor een luxe en moderne verlichting

Ben jij ook verliefd op een luxe en modern interieur? Een waar je tot rust komt en waar je graag mensen ontvangt. Daar hoef je dus niet voor in een grachtenpand of kasteel voor te wonen. Een luxe en modern interieur creëer je helemaal zelf! Onderstaande tips helpen je in de goede richting met het kiezen van de juiste verlichting. Dit wordt namelijk ontzettend vaak onderschat. Ik zou zeggen, meteen aan de slag!

 1. Bepaal de functie
  Bekijk eerst de ruimte en bedenk welke functies de lampen moeten hebben. Zijn ze enkel voor de sfeer of hebben ze ook een functie? Luxe hanglampen boven de eetkamertafel mogen best sfeervol zijn, maar het is ook fijn dat je kan zien wat je aan het eten bent.
 1. Kies jouw stijl
  Voor welke stijl ga je? Heb je een klassiek interieur of juist industrieel? Kies hier echt voor 1 stijl en ga gericht op zoek naar deze lampen. Laat je ook niet afleiden in het koopproces en hou je echt aan jouw richtlijnen. Zo creëer je een interieur dat een geheel is.
 1. Mix and Match
  Combineer verschillende lampen door ze in een groepje of naast elkaar op te hangen. Hiermee geef je een speels effect aan de ruimte! Ga voor gave moderne hanglampen of juist hanglampen met die dat lekkere luxe gevoel geven.
 1. Dim it baby!
  Wil je een lamp kunnen dimmen? Bekijk dan of er een dimsysteem in jouw lamp zit ingebouwd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog voor een smart home system gaan. Let ook goed op de kleur van de lichtbron. Past dit bij de functie die je voor de lamp in gedachten hebt?
 1. Recycle je oude lampen of lampenkappen
  Heb je misschien nog ergens een lamp in huis die, wellicht met een nieuwe lampenkap, toch weer perfect op een andere plek past? Dit is een duurzame en ook nog eens goedkope oplossing. Op deze manier heb je eindeloze combinaties van lampvoeten en lampenkappen!

Met bovenstaande tips wordt het iets makkelijker om de juiste verlichting te kiezen. Ben je toch op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan de collectie van dutchhomelabel.nl. Met ‘Alle stijlen onder een dak’ weet je zeker dat er wel een lamp tussen zit die in jouw interieur past. Laat je inspireren door de sfeerfoto’s en blogs en richt je interieur in als een ware stylist. Succes met de jouw interieur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *