home makeover

5 tips voor een complete home makeover

Zit jij er over te denken om van interieur te veranderen? Ben je je huidige interieur een beetje zat maar heb je even geen inspiratie? Of weet je niet waar je moet beginnen om je woonkamer een geheel nieuwe stijl te geven? Ik geef je 5 tips voor een complete home makeover:

1. Kleur

De kleur van je interieur bepaalt voor een groot deel de sfeer van je woning. Elke kleur geeft weer zijn eigen gevoel. Zo worden we vrolijk van de kleur geel en rustig van de kleur blauw. Kleur is dus een belangrijk item in je interieur.

Je kan al snel effect krijgen door maar 1 muur in je kamer over te verven. Ga eens voor iets totaal anders. Het is maar verf dus even een zaterdag aan de slag en als het je niet bevalt verf je het gewoon weer over. Maak het spannend door een figuur (cirkel of vierkant) of lambrisering op je wand te verven.

2. Behang

Niet dol op verf? Ga dan voor behang. Persoonlijk vind ik dat ook leuker. Elke jaar een wand opnieuw behangen geeft elke jaar weer een totaal andere sfeer. En er is tegenwoordig zoveel keuze. Of je nu gaat voor een bloemetjesbehang of een afbeelding van een Hollandse kunstenaar. Het is allemaal verkrijgbaar. En kan je het niet vinden dan laat je het gewoon maken. Zo kan je bijvoorbeeld een van je mooiste vakantiefoto laten afdrukken op fotobehang en deze achter je bank plaatsen. Een mooie manier om elke keer weer aan dat bijzondere moment herinnert te worden.

raamdecoratie makeover

3. Vloer

Een van de items in je interieur waarmee je ook een compleet andere sfeer kan creëren is het veranderen van je vloer. Dit is echter wel een grotere klus dan even behangen of verven. Je zal al je meubels er uit moeten halen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook vloeren waar je snel weer op mag. Dan hoef je dus alleen maar even je meubels te verplaatsen.

4. Gordijnen

Nog een ding in je interieur waarmee je een compleet andere look kan geven. Verander je gordijnen. Kies voor een andere kleur of ga eens voor totaal iets anders. Heb je nu gordijnen? Vervang deze voor jaloezieën of lamellen. Of maak een mooie combinatie van je huidige gordijnen met plisségordijnen.

raamdecoratie

5. Woonaccessoires

De makkelijkste manier om je huis een andere sfeer te geven is het wijzigen van je woonaccessoires. Ik heb een tijdje twee stylen gehad en 1 x per jaar ging ik alles omwisselen. Dat wat ik niet gebruikte ging in een doos en bewaarde ik in de garage.

Door het neerleggen van een kleed met een paar kleine tafeltjes met daarop een paar leuke accessoires krijg je vaak al een ander sfeertje.

Persoonlijke tip:

Zet al je woonaccessoires op je eettafel. Zorg dat alles (tafeltjes, plankjes, kasten) “kaal” zijn en begin opnieuw met neerzetten van je spullen. Of nog leuker laat je een van je vriendinnen het eens inrichten. Zo krijg je een totaal andere stijl in je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *