badkamerverlichting

5 tips om sfeer te creëren in uw badkamer met badkamerverlichting

Verlichting heeft in uw badkamer een cruciale functie, maar met de juiste keuzes kan het ook nog wat extra sfeer aan de ruimte toevoegen. Hieronder 5 tips om met de juiste verlichting meer sfeer te creëren in uw badkamer.

1. Kies de juiste stijl

Een badkamer is een ruimte waar je veel tijd in doorbrengt en helemaal kunt ontspannen. Het is daarom belangrijk dat de juiste stijl wordt gekozen die perfect past bij jouw huidige badkamerstijl en voor extra sfeer zorgt. Het is echter bij iedere stijl belangrijk dat er naar het totaalplaatje gekeken wordt en niet naar individuele delen. Hierbij is variatie in de verlichting een goede manier om meer sfeer te creëren. Voor badkamerverlichting in verschillende stijlen, ben je bij Brandslife op het juiste adres.

2. De juiste verlichtingstypes

De juiste verlichtingstypes in je badkamer zijn cruciaal om voor meer sfeer in je badkamer te zorgen. Er zijn drie soorten verlichtingstypes die je nodig hebt om dit te bereiken, namelijk basisverlichting, taakverlichting en sfeerverlichting. Basisverlichting is de verlichting die je hele badkamer kan verlichten, vaak verlichting aan het plafond. Taakverlichting is verlichting op de juiste plekken zoals verlichting bij de spiegel of bij de douche. Als laatste is er sfeerverlichting om voor extra sfeer te zorgen bij bepaalde onderdelen van je badkamer.

3. Functionele verlichting

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende verlichtingstypes die nodig zijn om sfeer te creëren in je badkamer. Het is daarbij echter ook belangrijk dat de verlichting functioneel is. Een veelvoorkomende functie bij badkamerverlichting is het kunnen dimmen van de lampen. Dit is een erg handige functie om meteen voor extra sfeer te zorgen in je badkamer. Als je bijvoorbeeld lekker in bad gaat creëer je meteen extra sfeer en rust met het dimmen van de verlichting.  

4. Verspreid uw verlichting

Het is verder erg belangrijk dat de verlichting in je badkamer verspreid wordt. Hierdoor creëer je niet alleen meer sfeer maar ook optimale verlichting bij je dagelijkse badkamer routine. Er wordt namelijk vaak de fout gemaakt om bijvoorbeeld maar één kleine lamp boven de spiegel te hangen. Om voor meer sfeer te zorgen is het echter belangrijk dat er een goede verspreiding van de verlichting is. Zo is het bijvoorbeeld een stuk beter om een langwerpige Ledlamp boven je spiegel te hangen om niet alleen betere verlichting te krijgen maar daarnaast ook een sfeervoller effect.

5. Zowel decoratie als verlichting

Als laatste is verlichting kiezen die daarnaast ook dient als deel van het badkamerinterieur nóg een stap verder om de ultieme sfeer te creëren in je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor wandlampen met een luxe en stijlvol ontwerp.  

Naast het feit dat verlichting erg belangrijk is om sfeer te creëren in de badkamer, is het daarnaast ook erg belangrijk om de juiste accessoires hierbij toe te voegen om je badkamer helemaal om te toveren. Op Brandslife zijn alle accessoires voor de badkamer te vinden om je badkamer helemaal af te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *