piqsels.com-id-fkgec (1)

5 ideeën met led strips

De uitvinding van LED verlichting heeft allerlei voordelen met zich mee gebracht. Het is energiezuinig, voordelig, compact, buigbaar als het op een strip zit en bovendien brengt het veel meer kleur in je leven. 16 miljoen kleuren om precies te zijn. Maar waar ga je al die kleuren en led strips toepassen? Wat kan je er mee en is het wat voor jou? Laat je inspireren door de onderstaande 5 ideeën met led strips.

Led strip achter je TV

In 2004 lanceerde Philips Tv’s met Ambilight. Achter de tv werd ledverlichting geplaatst, wat de beleving van TV kijken moest vergroten, omdat de led verlichting de wand waar de tv was geplaatst met kleur verlichtte. Ambilight was een doorslaand succes. En de nieuwste modellen zijn uitgebreid met de functie dat je led strip mee kleurt met het beeld op de TV. Maar wat nou als je al een TV hebt, of geen zin hebt om veel geld aan een nieuwe Philips Ambilight TV uit te geven.

Dan kan je redelijk eenvoudig het effect creëren met een led strip. Je plakt een led strip aan de achterkant van de TV en ook jij kan de achterwand verlichten met elke gewenste kleur. Wil je iets luxer te werk gaan, dan kan je een speciale TV led strip kopen. Dat is een strip die je door middel van USB direct op de TV aansluit. Zo heb je geen extra stroomsnoer en gaat je led strip vanzelf aan als je de TV aan zet.

Led strip Kunst

Led strip is het nieuwe Neon. Door de flexibiliteit van een led strip, kan je ook je gedachten helemaal de vrije loop laten. Op een wand ben je helemaal vrij om een strip in welke vorm dan ook op te plakken. Creëer 1 of meer golven van led strip, of maak cirkels, lijnen, helemaal naar eigen inzicht.  

Slaapkamer

Ben je het beu om elke keer in het donker naar bed te gaan, omdat je eerder al het lichtknopje bij de deur uit hebt gedaan? Wil je wat meer romantiek in je slaapkamer? Of nog even ontspannen in je bed, voordat je gaat slapen? Dan kan ook hier een led strip hulp bieden. Je plakt simpelweg een led strip onder je bed. Zorg er wel voor dat je een led strip koopt met een afstandsbediening of een strip die je met een app kan besturen. De led strip stel je van te voren in op een warme, niet al te felle kleur en je hebt ’s avonds een prettige indirecte verlichting als je het bed in gaat. Is het tijd om te gaan slapen, dan doe je eenvoudig vanuit je warme bed het licht uit met de app of afstandsbediening.

Puberkamer

De puberkamer is de ultieme plek om helemaal los te gaan met led strips. Wat is er gaver dan je hele kamer met kleur te kunnen verlichten. Nog mooier, je kind kan helemaal zelf bepalen hoe het licht er uit ziet. Het geeft je kind een onafhankelijkheidsgevoel. In de puberkamer zijn alle bovenstaande tips natuurlijk toepasbaar. Staat er een Game PC, dan is een led strip achter het bureau of de monitor een geweldige, maar eenvoudige toevoeging in de game ervaring. Een led strip rondom het plafond is ook een super oplossing. In de puberkamer komen de ingebouwde lichteffecten van een led strip, zoals kleuren mixen of reageren op geluid prima tot zijn recht.  

alexandru-acea-TMkrN9QZERw-unsplash-1

Led strip in de tuin

Led strips zijn er niet alleen voor binnen! Ook in de tuin zijn ze goed te gebruiken. Natuurlijk moet je er wel op letten dat de led strip waterdicht is, dat wordt meestal aangegeven met een waterdichtheidswaarde zoals IP 65. In de tuin is het erg leuk om de strip onzichtbaar achter de schutting te plaatsen, of tegen een blinde muur. Ook je terras kan je markeren met een led strip. Erg leuk is het combineren van led strips en tuinverlichting op zonne-energie. Deze combinatie vind je goed terug op de website van Lideka home. Door de combinatie van led en solar verlichting, ontstaan er zomer en winter mooie warme kleuren in je tuin, die goed zijn voor je humeur én je portemonnee.

Foto door piqsels.com
Foto door Alexandru Acea op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.