5 badkamertrends van 2023 die je niet mag missen

Wil je jouw badkamer renoveren of een subtiele make-over geven? Dan is het leuk om je eerst te verdiepen in de laatste badkamertrends. Dit kan je veel gave inspiratie geven! Natuurlijk hoef je jezelf niet te beperken tot één trend. Breng verschillende elementen samen om zo jouw perfecte badkamer te creëren. In dit artikel ontdek je welke 5 trends je niet mag missen.

1. Ronde en organische vormen

De eerste trend is niet alleen populair voor badkamers, maar eigenlijk voor iedere ruimte van je woning. Ronde en organische vormen zijn dit jaar niet weg te denken uit de interieurwereld! Het oogt speels en heeft tegelijkertijd een kalmerende uitstraling. Het past bijvoorbeeld heel goed bij het zen-gevoel van de Japandi stijl. Ook als je liefhebber bent van een hele uitgesproken look met opvallende kleuren, kun je deze trend toepassen in je badkamer. Een spiegel met organisch design, een ronde waskom of een unieke badmat met zachte vormen zorgt hoe dan ook voor een stijlvolle touch.

2. Monochroom kleurgebruik

Bij een monochrome badkamer wordt er hoofdzakelijk gebruik gemaakt van één kleur. Dit kan simpelweg zwart of wit zijn, maar dat hoeft zeker niet. Je kunt er ook voor kiezen om de hele badkamer in een beigetint of blauwtint te steken. Voor wat meer diepte kun je binnen die ene kleur afwisselen met diverse tinten. Een badkamer met lichtgrijs en donkergrijs oogt bijvoorbeeld heel stoer, terwijl warme tinten het geheel juist romantischer maken.

C:\Users\mail\OneDrive\Pictures\DB Online Marketing Afbeeldingen\2567-interieurinspiratie-badkamertrends-van-2023-die-je-niet-mag-missen (1).jpg

3. Stoere loft stijl

De industriële woonstijl is al heel wat jaren populair. Toch zie je de stoere look ook weer terugkomen in de badkamer trends 2023. Dit jaar wordt het benoemd tot loft stijl. Het is industrieel en robuust, maar wel met een stijlvolle afwerking. Een loft badkamer oogt dus net iets verfijnder en luxueuzer.

4. Natuurlijke elementen

Wat betreft het materiaalgebruik ligt er dit jaar een duidelijke nadruk op natuurlijke materialen. Denk aan hout, natuursteen en bamboe. Om een badkamermeubel onderhoudsvriendelijker te maken, kun je in plaats van echt hout kiezen voor een kunststof meubel met houtlook. Spreekt de look van echt marmer je erg aan, maar past het niet binnen je budget? Ook dan is er een mooi alternatief te vinden met dezelfde natuurlijke uitstraling.

5. Verduurzaming van de badkamer

De laatste trend draait helemaal om duurzaamheid. In 2023 wordt er extra veel aandacht besteed aan duurzame en kwalitatieve materialen. De badkamer wordt zo ontworpen dat het nog heel wat jaren meegaat. Ook wordt er kritisch gekeken naar water- en energieverbruik.

Welke badkamertrend van 2023 is jouw favoriet?

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *