meer groen

4 tips om meer groen in huis te halen

Wil je meer sfeer in huis? Heb je besloten dat er een paar planten moeten komen, maar weet je nog niet goed hoe je dat aanpakt? We geven vier praktische tips om je huis een stuk groener, gezelliger en vooral ook comfortabeler te maken.

Zet groen in je badkamer

Groen in je badkamer? Waarom eigenlijk ook niet? In de badkamer wat planten neerzetten geeft je badkamer een wat subtropische look en feel. Zeker als je kiest voor tropische planten als een bananenplant. Door de warmte en vochtigheid in de badkamer, kan deze plant goed groeien. Ben je een echte liefhebber van groen? Zet dan een mooie grote plant als eyecatcher in je badkamer.

Houd je het liever bescheiden, zet dan eens een philodendron micans op je wastafel. Klein, gezellig en lekker groen. Dat geeft je badkamer een heel andere uitstraling.

Kies voor grote kamerplanten

Veel mensen vinden het lastig om het gezellig in huis te maken. Een huis is pas een thuis als het gezellig is. Maar hoe creëer je nu gezelligheid in een kamer? Veel mensen denken dat ze de ruimte moeten opvullen met allerhande decoratie, maar denken niet meteen aan planten. Dat terwijl een grote kamerplant juist een grote leegte kan opvullen en zorgt voor wat sfeer in huis.

De ruimte doet meteen een stuk gezelliger aan. Daarnaast heeft een grote kamerplant ook andere voordelen: ze breken veel schadelijke luchtdeeltjes af, en geven daar frisse zuurstof voor terug.

Natuur in je huis

Haal de natuur in je huis met een ‘biophilic ontwerp’. Een wat? Een biophilic ontwerp! Je gebruikt dan verschillende natuurlijke elementen in het ontwerp van je kamer. Natuurlijke elementen zorgen voor minder stress. Daarom is het een goed idee bijvoorbeeld een bord met hangplanten te maken en deze boven je bureau te hangen. Het zorgt voor rust en meer productiviteit.

Natuurlijk licht, planten, en levende muren zorgen ervoor dat we ons comfortabel voelen. Leuk, al dat groen in huis!

Kiezen voor planten met weinig onderhoud

Gaan bij jou in huis alle plantjes dood omdat je vergeet ze water te geven? Sommigen van ons hebben nu eenmaal geen groene vingers. Dat is geen ramp: er zijn ook hele onderhoudsvrije planten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan vetplanten en cactussen. Een leuke pot erom, en het staat mooi in je kamer. Je kunt ze ook op bijvoorbeeld een dienblad zetten. Dat zorgt ook meteen voor wat extra sfeer.

Een goed voorbeeld van relatief onderhoudsarme plant is de pilea moon valley. Deze hoef je alleen op een plek met indirect zonlicht neer te zetten en af en toe wat water te geven. Makkelijker kan bijna niet!

Foto van Ceyda Çiftci on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *