4 manieren om een moderne tuin te creëren

Rate this post

Een moderne tuin is een van de meest gekozen tuinstijlen in Nederland. Deze tuinstijl wordt steeds populairder en de winkels spelen hier steeds meer op in. Maar hoe creëer je nou precies een moderne tuin? We hebben een aantal ideeën voor je op een rij gezet.

ModernGarden

  1. Het gebruik van grijstinten

Een eenvoudige start voor het creëren van een moderne tuin, is veel grijstinten toepassen. Denk hierbij aan donkergrijze kunststof meubels, grijze bestrating of grind en varieer met grijstinten voor bijvoorbeeld plantenbakken. De grijze kleur heeft een strakke en rustige uitstraling, hier speel je mee door verschillende tinten grijs toe te passen door de gehele tuin. Ook neutrale kleuren als gebroken wit en beige passen goed bij een moderne tuin.

  1. Abstracte vormen

Een moderne tuin heeft een strakke look en daarom wordt er veel gebruik gemaakt van abstracte vormen. Voorbeelden hiervan zijn vierkante tuinmeubels en plantenbakken met rechte vormen. Ook de bestrating is vierkant, rechthoekig of langwerpig.

design schutting

  1. Het gebruik van grote tegels

Bestrating neemt vaak het grootste gedeelte van je tuin in beslag, en daarom kom je hiermee al een heel eind om een moderne tuinstijl te creëren. Gebruikelijk voor een moderne tuin is een terras van grote grijze tegels. Wil je een nieuw terras aanleggen? Leg dan bijvoorbeeld betonnen tegels van 60 x 60 cm om een strak design te maken. De prijzen van bestrating variëren tussen € 15 en € 65 per vierkante meter.

  1. Verrassende elementen

Wil je dat je moderne tuin origineler oogt dan het standaard uiterlijk? Voeg dan verrassende elementen toe zoals een leuke fontein, of leg naast het pad in je tuin grote grijze keien. In een moderne tuin staat beplanting niet centraal. Wil je toch groen in de tuin en de kosten van tuinonderhoud laag houden? Kies dan voor een grote vierkante plantenbak en plaats daar een leuk (fruit)boompje in.

De look en feel van een moderne tuin is vaak hetzelfde in verschillende tuinen. Wil je hier je eigen draai aan geven en een bijzonder ontwerp creëren? Varieer dan met de grijze en neutrale kleuren, en leg wat verrassende elementen aan zoals een vijver, fontein of bijzondere plantenbakken. Zo geniet je het hele jaar door van jouw eigen moderne tuin!

Bronnen:

Afbeelding 1 http://messagenote.com/exterior/landscape-design-ideas-plans-and-budgeting

Afbeelding 2 http://messagenote.com/exterior/6-patio-design-ideas

Afbeelding 3 https://www.vdgarde.nl/

Afbeelding 4 http://gardano.nl/schuttingen/schuttingenvariaties.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *