tuin buitenverlichting

3 musthaves voor je tuin of balkon

Ben je net verhuisd en heb je nu voor het eerst een tuin of balkon? Of wil je je tuin of balkon eens verfrissen, denk eens aan een mooie buiten lamp. Buitenverlichting geeft je tuin of balkon een hele grote upgrade. Wij geven je hier de 3 musthaves van de buitenverlichting.

Bij buitenverlichting denk je misschien al snel aan het simpele lampje naast de schuur- of achterdeur. Belangrijk natuurlijk, maar wat dacht je van een mooie buitenhanglamp of staande lamp? Zeker als je een overkapping hebt, is het fijn om hier ’s avonds in het licht te kunnen genieten van het lekkere weer. Er zijn tegenwoordig erg mooie buitenlampen te verkrijgen, in zowat elke stijl die je je maar wensen kan. Daarnaast is buitenverlichting steeds zuiniger geworden in gebruik. Sommige buitenlampen maken zelfs gebruik van hun eigen zonnepaneeltje om overdag op te laden, andere laad je eenvoudig op via USB. Door de komst van Led verlichting, is het gebruik van gekleurde verlichting ook steeds meer in trek gekomen voor buitenverlichting.

Musthave 1: De tafellamp

Veel mensen die alleen een balkon tot hun beschikking hebben om buiten te zitten, maken vaak geen gebruik van buitenverlichting. Dat is in mijn ogen jammer, want er zijn best leuke oplossingen te bedenken voor je balkon.

Wat dacht je, om te beginnen, van deze tafellamp Mooni.
Deze lamp zet je gezellig op je tafel en met de afstandsbediening verander je de lamp eenvoudig naar de kleur die je maar wil. De lamp laad je via USB op en je kan hem het hele jaar buiten laten staan. Deze lamp heeft een IP65 beschermingsklasse, wat betekend dat hij volledig waterdicht is.

Naast een buiten lamp op tafel, is het op je balkon ook heel gezellig om een plantenbak aan je balkon te hangen en wat potten met planten in de hoek te zetten. Je kan er dan voor kiezen om deze tafellamp tussen de planten te zetten. Zo heb je een mooi verlichte hoek met planten.

Musthave 2: Buitenlamp aan de wand

Of je nou een balkon of een tuin hebt, een wand voor een buitenlamp is er altijd wel. Meestal wordt er bij een lamp aan de muur alleen gedacht dat zo’n lamp functioneel moet zijn. Het licht moet voorkomen dat inbrekers minder kans hebben ongezien binnen te komen, of het is functioneel om niet in het donker het sleutelgat te moeten vinden. Maar een mooie wandlamp brengt ook meteen sfeer in je tuin, of balkon.

Wat dacht je van de onderstaande wandlamp. Mooi modern design. Een heel strak vierkant blokje van 9 cm, die een mooi rond licht naar beneden schijnt. In de tuin ook te gebruiken als verlichting aan de schutting en op je balkon geeft het een mooi licht op de balkonvloer.

Musthave 3: Indirect licht

De volgende musthave is misschien niet gelijk toepasselijk op je balkon, maar in je tuin geeft indirect licht een verrassend effect. Met indirect licht wordt bedoeld dat je de lichtbron niet ziet. Het zit eigenlijk verstopt in het armatuur. De onderstaande buitenlamp is een prachtig voorbeeld van indirecte verlichting en is in je tuin al een kunstwerk op zich.

Deze Reno buitenlamp van Trio Leuchten is 110 cm hoog. en is spatwaterdicht (IP 54). Overdag is het een antraciet kleurig, alluminium kunstwerk en ’s avonds verschijnt er een prachtig licht uit het kunstwerk en wordt de grond mooi aangeschenen door de 5 Watt Led lamp.

Zo zie je maar, dat een beetje goede verlichting een musthave is voor een mooie tuin of balkon. Heb je nou moeite met het vinden van de juiste soort lampen, of weet je niet welke lampen er in jou smaak verkrijgbaar zijn, kijk dan eens op de website directlampen.nl. Alle lampen in deze bog zijn bij directlampen te verkrijgen, evenals nog veel meer inspiratie aan buitenverlichting.

Foto door Blank Space via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *