10 tips voor je slaapkamer

10 tips voor je slaapkamer

Een gemiddelde Nederlander brengt 8 uur per dag door in de slaapkamer. Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je uitrekent hoeveel uur slaap jij nodig hebt. Gelukkig zijn er tegenwoordig hulpmiddelen voor. Zo heeft de nieuwe iOS update naast de wekker een optie om je slaaptijd in te stellen. Je krijgt dan keurig een berichtje dat het bedtijd is. En voor de ochtend heb je een paar mooie wekkermelodietjes. Ik word nu elke morgen wakker met een zachte piano/harp deun.

Omdat we zoveel tijd in de slaapkamer doorbrengen heb ik een paar goede tips voor je. 

 1. Temperatuur: Nu het weer kouder wordt gaat de kachel weer aan. Zorg echter dat het in je slaapkamer niet te warm wordt. De ideale temperatuur is tussen de 16 en 21 graden.
  Mijn kinderen vinden het nu wel koud als ze hun bed in gaan maar als ik ’s avonds voordat ik na bed ga bij ze ga kijken ligt ze half onder de dekens vandaan.Test wat jouw ideale temperatuur is. Ikzelf word al snel met een hele droge keel wakker als het te warm is. Ik hou liever van een iets koudere kamer. Je kan namelijk beter met een extra deken starten dan in een te droge lucht te slapen.
 2. Matras: Zorg dat je op een goed matras slaapt. Je dient je matrassen gemiddeld elke 5 tot 7 jaar te vervangen. Draai je matras ook regelmatig om. En niet alleen de boven en onderkant maar leg ook je hoofdeinde aan het voeteneind enz. Zo gaat je matras langer mee.
 3. Bed: Niet alleen je matras ook een bed met een goede bodem werkt mee. Natuurlijk moet het bed er ook een beetje leuk uit zien maar het moet vooral lekker slapen. Mijn vriendin had een prachtig spijlenbed maar zodra zij of haar vriend zich omdraaide piepte het hele bed. Als je dan een draaikont bent lig je al snel de hele nacht wakker.
  Kijk ook goed naar een goede bedbodem. Kijk je tv op je kamer dan is een verstelbare bodem erg welkom. Ook als je veel leest in bed is het wel fijn als je hoofdeinde iets omhoog kan.
 4. Lichtinval: Er is niets vervelender dan wakker worden door licht van buitenaf. Zorg dus voor goede gordijnen. Kies verduisteringsgordijnen of ga voor dubbele gordijnen. Mooie rolgordijnen die in je raam vallen en voor de sier een paar mooie gordijnen.10 tips voor je slaapkamer
 5. Verlichting: Goede verlichting is in elke slaapkamer belangrijk zo ook in de slaapkamer. We hebben goed licht nodig om bijvoorbeeld schoon te maken of om iets op te zoeken in de kledingkast maar als je wilt lezen hoeft niet de hele kamer verlicht te worden. Zet naast je bed een paar lampjes met zacht licht. Als er teveel licht brandt geven we ons lichaam ook een signaal dat het nog geen bedtijd is en hierdoor kan je langer wakker liggen.
 6. Deken: Dekens waren vroeger in. Toen kwam het dekbed en iedereen stapte over op het dekbed. Zeker toen de luxe vier seizoenen versie uitkwam. Een dekbed voor elke seizoen in een. En toch zien we dat de deken weer terugkeert. Dekens zorgen voor warmte en sfeer. Daarbij zijn ze erg duurzaam en dat is toch iets wat we tegenwoordig graag willen.
 7. Vloer: Vindt jij het ook zo vervelend om als je wakker wordt met je warme voeten op de koude vloer te gaan staan? Leg een kleed onder je bed zodat als je opstaat je op een warme ondergrond stapt. Daarna lekker je pantoffels of sokken aan en je behoudt je warme voeten.
 8. Ventilatie: Zet elke morgen als je wakker bent even je raam open. Zo kan er frisse lucht naar binnen. En wist je dat je niet meteen je bed moet opmaken nadat je wakker bent geworden. Laat ook je deken nog even open liggen zodat je deken en matras ook kunnen luchten.
 9.  Nachtkastje: Zorg voor een kastje naast je bed. Het is namelijk zo vervelend als er niets naast je bed staat waar je je telefoon, boek, bril of wekker op kan zetten. En ik spreek uit ervaring.nachtkastje
 10. Sfeer: En natuurlijk mogen ook een paar leuke woonaccessoires niet ontbreken. Want ondanks dat dit de ruimte in het huis is waar we veel van de tijd met onze ogen dicht doorbrengen is sfeer toch wel heel belangrijk. Een kale saaie slaapkamer vinden we niet leuk. Hang een paar mooie poster of quotes aan de muur. Creëer op een dressoir een leuk stijlhoekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *