Nostalgische badkamer

Nostalgische badkamer

Soms heb je gewoon een nostalgische bui. Lekker mijmeren over vroeger, toen alles beter was… Natuurlijk romantiseer je het beeld van die tijd als je zit te mijmeren, maar sommige dingen mogen niet verloren gaan. Wanneer je bijvoorbeeld in een jaren ’30 huis woont, wil je geen super strakke badkamer in je huis. In zo’n huis hoort gewoon een nostalgische badkamer. Met de volgende elementen ademt jouw badkamer de sfeer van vroeger.

Bad op pootjes

Misschien weet je het zelf nog van toen je klein was of hebben oudere familieleden erover verteld: vroeger ging je een keer per week in de tobbe. Dat was een teil die gevuld werd met warm water waarin je jezelf kon wassen. Maar dat is niet iets waar we naar terug verlangen. In het romantische beeld dat wij hebben van een badkamer, is een klassiek bad op sierlijke pootjes te vinden.

Nostalgische kranen

Bij een bad op pootjes hoort natuurlijk geen strakke, moderne kraan. Nee, daar hoort een nostalgische kraan bij met een sierlijk gebogen uitloop en bloemvormige draaiknoppen. Zo’n kraan die doet denken aan grootmoeders tijd. Het nostalgische uiterlijk gaat uiteraard wel hand-in-hand met de techniek van nu. En het is wel zo mooi als ook de wastafelkraan en de douche uit dezelfde serie komen.

Terrazzotegels

Wat zeker niet mag ontbreken in de nostalgische badkamer zijn terrazzotegels. Terrazzo is Italiaans voor terras en daarvoor werd terrazzo honderden jaren geleden voor het eerst gebruikt. Restmateriaal uit de marmergroeve werd gebruikt om terrassen te plaveien. In Nederland werden cementgebonden terrazzovloeren in de tweede helft van de 19e eeuw veel aangelegd in de hal en in keukens en scholen. Tegenwoordig is terrazzo weer helemaal terug van weggeweest, maar dan niet als gietvloer, maar als keramische tegel. Makkelijk te leggen, maar net zo mooi als vroeger.

Bron: Voorlichtingsburo Wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *