Gastblog Cabauwse Kaatje

Blog Zonnig zomers

Deze maanden leven we als het goed is vooral buiten, de tuin helemaal in je favoriete kleur en stijl brengen is dan ook een mooie klus zo net voor de zomer. De tuinset kan naar buiten,misschien een nieuw fris wit verfje nodig?? Ook de kussens kun je snel zelf oppimpen, beetje kant, jute en vrolijke lapjes en je hebt n frisse zomerlook voor je tuinkussens/plaids. De blokhut of het tuinschuurtje is misschien ook wel aan een ander verfje toe, mooi zwart aan de buitenkant en wellicht een verrassend rose,wit of ander gek kleurtje van binnen, Mocht het dan wat minder weer zijn zet je de deuren open en je stoel lekker in de deuropening, vang je toch straaltje zon en zit je lekker uit de wind. 

Ondanks dat we veel buiten leven is het ook fijn je huis binnen een zomerse aankleding te geven,dit kan prima met bloemen. In de zomer zijn er bloemen en bessoorten in vele kleuren soorten en maten te verkrijgen, ben je in het bezit van een tuin dan kun je daar vaak naar hartenlust in snoeien. De prijs vd bloemen is ook vaak aantrekkelijker in de zomermaanden,je kunt dus flink uitpakken met verse bloemen in huis.

Een nadeel is natuurlijk wel dat als het warm weer is de bloemen sneller verwelken,zorg dus dat de vaas niet in volle zon staat en je regelmatig het water aanvult.

Het boeket op de foto is gemaakt van zonnebloemen, hypericum  en rozenbottelbesjes, dille en diverse soorten groen zoals hedera.

Zoek eens in je schuurtje of er nog een mooie hoge pot of (roestige) vaas staat, dit geeft je boeket extra flair. Ben je niet zo handig met het binden van een boeket kun je natuurlijk ook gebruik maken van steekschuim, hierin zet je de bloemen stap voor stap in en valt het stuk mooi niet uiteen. Het is de kunst de bloemen zoveel mogelijk te verdelen, dan krijg je het mooiste effect.

P.s; is je vaas/pot niet helemaal waterdicht? Doe er dan even een plastic zak in voor het doorlekken. Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *