ergonomische thuiswerkplek

Zo creëer je een stijlvolle en ergonomische thuiswerkplek

Het thuiswerken zal niet snel meer uit hedendaagse werkcultuur verdwijnen. Velen dachten dat thuiswerken een tijdelijk oplossing was. Daarom was het werken aan de keukentafel voor toen een goede oplossing. Tegenwoordig is het werken vanuit huis het nieuwe normaal. Door deze transitie zijn de mensen dan ook bezig om thuis een echte werkplek in te richten omdat die keukenstoel en -tafel toch niet zo comfortabel meer werken. Ben je dus op zoek naar een ergonomische thuiswerk plek? En eentje die past binnen je huislijke stijl? Officetopper helpt je hierbij – en geeft je tips over hoe jij je thuiswerkplek stijlvol en ergonomisch kunt inrichten.

Bepaal de stijl en locatie van je werkplek
Een aparte kantoorruimte in huis is niet voor iedereen een optie. Daarom is het bepalen van de locatie een goede eerste stap. Heb je wel een ruimte die je kunt omtoveren tot kantoor? Dan is dat natuurlijk ontzettend fijn en is de locatie van jouw thuiswerkplek snel bepaald. Je kunt deze ruimte dan geheel naar eigen smaak inrichten. Heb je geen ruimte hiervoor? Geen probleem, ook op andere plekken in huis kun je een prima werkplek installeren. Een belangrijke volgende stap is het bepalen van de stijl. Hierbij zijn er twee opties. Je kunt er namelijk voor kiezen om de werkplek geheel in de huislijke stijlen uit te voeren, hierdoor past deze goed bij de rest van het interieur. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de werkplek juist een andere draai te geven, zo creëer je een sfeer die je associeert met werken. Zorg er bij beide opties voor dat je die locatie als werkplek definieert.

Kies voor ergonomische oplossingen
Hoe meer we thuiswerken, hoe belangrijker goede ergonomie op je thuiswerkplek is. Lange dagen op een klapstoel achter een net te lage eettafel is ontzettend slecht voor je. Daarom is er het scherp geprijsde zit sta bureau van Officetopper. Met dit bureau plaats je het werkblad gemakkelijk op de juiste hoogte en wissel je zonder moeite af tussen zittend en staand werken. Waarom dit dé oplossing is? Afwisselen tussen zittend en staand werken zorgt voor een hogere productiviteit en concentratie, minder kans op gewichtstoename en minder lichamelijk klachten. Als je zittend werkt is een ergonomische bureaustoel van belang om de juiste zithouding aan te nemen. Zo ga je vanuit huis verantwoord te werk, daar zal jouw werkgever vast blij mee zijn.

Houd je werkplek opgeruimd
Niemand houdt van rommel in huis, dus ook niet op je thuiswerkplek. Een opgeruimd bureau geeft een prettig aanzicht, maar creëert ook structuur en overzicht. Geef alles dus een plek – en dat kan natuurlijk niet allemaal op je bureau. Er zijn diverse oplossingen beschikbaar zoals roldeurkasten of dossierladekasten. Deze zijn praktisch, maar niet stijlvol voor in huis. Heb je bijvoorbeeld gedacht aan een houten schuifdeur- of lockerkast? Deze items zijn compact en verkrijgbaar in diverse houtkleuren. Het hout geeft de kast een warme uitstraling. Daarnaast zijn deze kasten afsluitbaar met een slot waardoor je belangrijke documenten veilig kunt opbergen. Het zijn praktische oplossingen én stijlvolle toevoegingen.

Photo by Samule Sun on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *