gezelligheid in de tuin

Zo breng je meer sfeer en gezelligheid in de tuin: 4 tips!

Het voorjaar is weer van start gegaan. De zon laat zich steeds vaker zien, de dagen worden lichter en we brengen het liefst hele dagen buitenshuis door. Heerlijk genieten van het buitenleven. Als je dan ook nog eens gezegend bent met een mooie tuin, dan wordt dit natuurlijk helemaal genieten. Maar niet voordat je de tuin eens goed onder handen hebt genomen. Sfeer en gezelligheid ontstaat immers niet zomaar. Hier is wel wat voor nodig. Ben jij benieuwd hoe je meer sfeer en gezelligheid in jouw tuin brengt? Lees dan snel verder. Hieronder hebben we 4 eenvoudige tips voor je op een rijtje gezet. 

  1. Plaats beelden in de tuin 


Opvallend genoeg hebben we geen enkele moeite bij het plaatsen van decoraties in huis, maar doen we dit nauwelijks in de tuin. Zonde, want de tuin is eigenlijk een verlengstuk van je woning. Ook hier mogen decoratiestukken dan ook zeker niet ontbreken. Wel zien deze er vaak een tikkeltje anders uit dan in huis. Zo moeten ze bestand zijn tegen de wisselende weersomstandigheden. Met tuinbeelden geef je iedere tuin direct een sfeervolle uitstraling. Met kunst in de tuin laat je zien waar jij voor staat, wat je mooi vindt en wie je bent. Aan de kunstwerken in jouw tuin kunnen mensen direct zien wie jij als persoon bent. Dat is het mooie van kunst. 

  1. Opgeruimd staat netjes 


Een rommelige tuin straalt natuurlijk weinig gezelligheid uit. Daarom is het belangrijk om ieder seizoen met een goede opruimronde te beginnen. Maak tuinmeubelen schoon, verwijder onkruid en de groene aanslag op de tegels, plant nieuwe bloemen en verwijder overtollig afval en blaadjes. Op die manier ziet de tuin er direct een stuk aantrekkelijker uit. 

  1. Persoonlijke uitstraling 


Het is belangrijk dat de tuin ook een stuk persoonlijker is. Om je hier thuis te kunnen voelen, moet de tuin wel een beetje een eigen uitstraling hebben. Bedenk daarom goed wat jij belangrijk vindt in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan voldoende zitplaatsen voor al jouw vrienden en familie of bloemen waar jij helemaal dol op bent. Je kunt er ook voor kiezen om belangrijke meubelstukken of decoratiestukken in de tuin te plaatsen. Stukken die voor jou een speciale betekenis hebben. 

Heb je ooit via relatiegeschenken een prachtige bloempot gehad? En heeft deze door de jaren heen een speciale betekenis gekregen? Dan is het fijn om deze een mooi plekje in de tuin te geven. Dat geldt ook voor mooie potten die door je kinderen zijn gemaakt of speciale erfstukken. Het hoeft er niet perfect uit te zien. Dit zijn de dingen die jouw tuin sfeer geven.  

  1. Schakel een hovenier in voor periodiek onderhoud 


Vind je het lastig om de tuin ieder seizoen weer onder handen te nemen en ligt hij er daarom maar een beetje verloren bij? Dan is dat natuurlijk hartstikke zonde. Hierdoor kan je immers minder genieten van je eigen tuin. Als je zelf te weinig tijd hebt voor het onderhoud of hier fysiek niet toe in staat bent, kan je er ook voor kiezen om een hovenier in te schakelen voor periodiek onderhoud. Deze komt op periodieke basis langs om de tuin te onderhouden. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar. 

Fotobron: Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *