Zelfmaakidee: Vrolijke hanger

Zelfmaakidee: Vrolijke hanger

Deze keer niet alleen inspiratie maar je kan echt zelf aan de slag met dit zelfmaakidee! Je hebt vast ergens wat oude lapjes liggen, lintjes, koordjes enz. Tover alles tevoorschijn en maak een vrolijke combinatie. Als je geen lapjes hebt, kijk dan eens in je kast. Wat heb je niet meer aan? Gebruik de stof van deze kledingstukken en geef zo je ‘oude kleren’ een 2e leven!

Hierbij een omschrijving van een vogelhuisje. Op basis van deze omschrijving kun je eindeloos variëren met vormen en kleuren. Zo kun je een typische jongens slinger maken door stoere kleuren te gebruiken, voor een lieve meisjes slinger gebruik je schattige stofjes. Ook kun je ipv vogelhuisjes, harten of bijvoorbeeld bloemen maken. Veel plezier!

WERKOMSCHRIJVING

 1. Teken een vogelhuisje (teken de foto na) of download via google een afbeelding van een vogelhuisje en gebruik deze als patroon.
 2. Vouw de stof dubbel en leg het patroon erop. Knip nu het vogelhuisje uit de dubbele stof (heb je er in 1x 2) met +/- een halve cm ruimte.
 3. Neem 1 van de uitgeknipte vogelhuisjes en borduur er een rondje op. Dit is de ‘ingang’ van het vogelhuisje…
  Aan de achterkant kun je het rondje simpel afwerken met een knoopje in het garen.
 4. Neem het vogelhuisje met het geborduurde rondje.
  Pak de lintjes erbij en vouw deze dubbel. Zet ze aan de uiteinden vast in een hoekje van het vogelhuisje.
  Doe dit op een manier die je zelf leuk vind! Ik zet ze rechts onderin vast…
  Ik doe dit even zodat het eea niet gaat verschuiven onder de naaimachine of als je straks het netjes vast gaat naaien.
 5. Leg vervolgens het andere uit de stof geknipte vogelhuisje met de mooie stof kant op deze. De vogelhuisjes liggen nu met de goede stofkanten op elkaar. Zet op de plek van de lintjes alles even aan elkaar vast.
 6. Nu het touwtje waaraan je de hanger op kunt hangen. Het lastigste stukje…
  Vouw de huisjes even van elkaar. Maak aan de bovenkant van het touw een lus dmv een knoopje. Leg deze lus tussen de vogelhuisjes en maak hem aan de bovenkant vast. Zorg ervoor dat het knoopje buiten de huisjes valt, anders zie je hem straks als je het zaakje omkeert. Vouw het bovenste huisje terug zodat het geheel netjes op elkaar ligt.
  Nu kun je netjes langs de rand stikken met de naaimachine of met de hand. Wel aan 1 zijkant een stukje open laten!
 7. Keer nu het vogelhuisje binnenstebuiten door de opening. Zodat dus de mooie kant naar buiten komt! Het is even prutsen, maar dan lijkt het ook direct wat!
 8. Via de opening kun je je huisje opvullen met watten of wol.
 9. De opening netjes dichtmaken en… klaar ben je! En nu trots aan iedereen vertellen dat je dit helemaal zelf hebt gemaakt!

Je kunt de randjes nog netjes omstikken of je huisje opleuken met kraaltjes, vilt of knopen. Ook kun je een totaal ander vormpje gebruiken zoals bijvoorbeeld een hart of een bloem. En wat dacht je ervan om deze te combineren tot een leuke slinger? Wellicht brengen de foto’s je op ideeën.

Veel plezier!

Vind je het gemakkelijker om aan de hand van plaatjes te werken ipv een omschrijving? Via de Facebookpagina van Creatief Cadeautje vind je foto’s van alle stappen. Succes!

Elke maand mag ik, Lotte van www.facebookcom/creatiefcadeautje, ‘bloggen’ voor www.interieurinspiratie.nl. Graag deel ik met jullie originele, maar bovenal duurzame sites en creatieve ideeën op het gebied van kraamcadeautjes en babykamers.  Dit in combinatie met een persoonlijke noot.

Vogel_Vogelhuisjeslinger Retro

 

Hart roodwitgeruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *