Worden fashiontrends woontrends?

Worden fashiontrends woontrends?

Trendforecasters en trendwatchers reizen de wereld over en nemen gedrag en gebruiken waar. Ze vertalen dit naar een trend, een concept. In feite is een trend dus iets wat al bestaat. Wij maken de trends zelf. Eigenlijk grappig als je bedenkt dat grote bedrijven jaarlijks veel geld betalen voor de trendboeken van trendforecasters!

Stoffen en vormen in de mode komen vaak overeen met de trends in wonen. Dat klinkt ook logisch als je bedenkt dat je zelf de bewoner bent van je huis. Je gevoel en smaak in een bepaalde periode en in een bepaalde levensfase zal in je kleding te zien zijn en ook in je huis. Hoewel een interieur natuurlijk niet zo veranderlijk is als je kledingkast zijn er zeker altijd overeenkomsten te vinden.

Zien we op dit moment heel veel ruiten op de catwalks, zo ook in de stoffenhuizen voor interieur. Die overeenkomsten zien we ook bij opvallende dessins als de zigzagpatronen van het huis Missoni. Een ander voorbeeld is de trend in het gebruik van natuurlijke materialen en recycling die weer terug te vinden zijn in biologisch voedsel en vintage kleding.

Een trend is een verandering die over wordt genomen door heel veel mensen. We voelen ons er prettig bij om ergens bij te horen en we zien zo’n verandering als een ontwikkeling naar ‘beter’. Dat zit in onze natuur.

Lekker trends volgen dus!

Deze blog is geschreven door Marieke Zegers van All’interno

logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *