Woonwinkelroute in Zeist

Woonwinkelen in Zeist

Ik ben een geboren en getogen Zeistenaar. We zijn 4 jaar uit Zeist weggeweest maar zijn echt super blij dat we 9 jaar geleden weer terug zijn gekomen.

Zeist heeft een gezellig dorp met een paar unieke woonwinkels. Ik zal je meenemen op mijn woonwinkel tocht door Zeist. Het makkelijkst kan je starten vanuit de parkeergarage bij V&D of parkeergarage Belcour. We starten de route vanuit de V&D. Met de V&D in de rug ga je rechts af richting de voorheuvel. De voorheuvel is een kleine straat met een paar winkels van de bekende merken maar als je doorloopt kom je bij een van de grootste houten speelgoedwinkels van de regio Utrecht, Peters Pakhuis. Naast een grote collectie aan houten speelgoed verkopen ze erg leuke kinderkamerlampen en schilderijen. Iets verder door kom je bij de Kesler een vestiging van Decokay. Zij hebben vaak een erg leuke etalage. Erg inspirerend en leuke tips voor je huis inrichten.

Bij de Kesler ga je rechtsaf. Even iets doorlopen en je vindt er een erg bijzondere woonwinkel namelijk Lost and Found. Wij hebben er een tijdje terug mogen filmen, http://www.interieurinspiratie.nl/interieur-inspiratie-bezoekt-lost-en-found/ Een winkel vol prachtig Frans brocante. Loop de Costerlaan in recht tegen over Lost and Found. Aan het einde van deze straat kom je op de Steijnlaan, sla rechtsaf. Als je helemaal doorloopt kom je op de slotlaan, de grote winkelstraat van Zeist.

brocante_voorgevel

Aan de rechterzijde zul je op de slotlaan de winkel Dutch Wood Home tegenkomen. Een winkel vol woonaccessoires in landelijke stijl. Naast merken als o.a. Riviera Maison en PTMD heeft Dutchwood ook zijn eigen collectie steigerhoutenmeubelen. Mocht je nog meer inspiratie willen voor een landelijke woonkamer dan kan je iets verder door je laten inspireren door een grote Livestyle winkel.

Tegenover de Livestyle winkel zit het restaurant de Reunie, een perfect plek om even bij te komen met een kopje koffie. Loop daarna verder de slotlaan af. Je vindt hier veel bekende winkelketens maar ook lieve bloemenwinkel als Niels Nees. Ga aan het eind (kruispunt na de Hema) linksaf de 2e hogeweg op. Je verlaat nu min of  meer het winkel gebied maar als je even van de route afwijkt kom je na de 1e weg weer rechts te gaan, de straat Nooitgedacht bij de winkel van Heleen Kienhuis. Een winkel met een bijzondere collectie.

Na een bezoek aan de winkel van Heleen lopen we verder de straat in. Aan het eind slaan we rechtsaf weer terug richting de slotlaan. Op de hoek komen we nu de VVV tegen waar men vanuit de sociale werkplaats ook kaarsen en andere kleine woonaccessoires verkopen. Erg leuk om even naar binnen te stappen. Als je nog verder de slotlaan afloopt kom je bij Le Baron een modern restaurant waar je voor een leuke prijs kan lunchen. Mooi moment om even op adem te komen.

882280_518924271491438_630431323_o

Als je ben uitgeluncht ga je het park in tegen over de VVV. Als je dit park doorloopt kom je op de kerweg. Een straat met weinig winkels maar wel 2 hele leuke winkels. In de winkel Hippe kinderspullen zal je zeker slagen als je iets zoekt voor de kinderkamer. En bij haar buren Buitengewoon kan je prima slagen voor je eigen interieur of tuin. Na een bezoek aan deze winkels slaan we linksaf en lopen langs het park af weer richting de Hogeweg waar onze route begonnen is.

Met deze route heb ik je een paar van de leukste winkels van Zeist laten zien. Wil je nog meer leuke winkels bezoeken in Zeist overweeg dan de winkel vol modern interieur http://vantellingen.nl/ of woonpunt een winkel vol design meubels. Naast woonpunt zit nog een mooie lampenwinkel.

Je zult je op woongebied zeker een middag vermaken in mijn woonplaats Zeist. Laat je weten hoe het geweest is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *