Woontrends 2013

Woontrends 2013

Ik ben vandaag op stap geweest naar de evenementenhal in Gorinchem voor de woontrends 2013. De beurs waar men de trends van 2013 laat zien voor het inrichten van de woning. Vele bekende merken laten hier hun nieuwe voorjaarscollectie zien.

Voor mij was het de 1e keer dat ik deze beurs bezocht. Ik had er best hoge verwachtingen van. Een van de dingen die ik verwachte te zien was de kleur (smaragd)groen die volgens Pantone de kleur van 2013 moet zijn.

Ik heb erg veel inspiratie opgedaan. Een van de 1e stands die mij opviel was de kussenstand van de In the Mood collectie van Marotrading. Een stand vol vrolijke kleuren. Persoonlijk vond ik de kleine kussen met daarop de vissen erg leuk.

Een collectie die mij erg is bijgebleven en zeker op mijn persoonlijke wensenlijst voor 2013 staat is de nieuwe collectie van Braxton. Braxton is net als Appletree langzaamaan van de landelijk collectie over aan het gaan naar een meer industriele collectie. En beide doen dit erg mooi. Vooral Braxton maakt een grote stap en verkoopt naast geweldige tekstborden een collectie vol industriele meubelen, opbergers en woonaccessoires.

Woonaccessoires

Naast deze mooie stand waren er nog een aantal items die mij erg opvielen. Zo staat de f*ck kabouter in het goud of zwart hoog op mijn verlanglijstje. Heerlijk een woonaccesoire met humor. Ook de gekleurde kaarsenstandaards van Baden vind ik erg leuk voor dit voorjaar. Een mooie blikvanger die veel kleur aan het interieur toevoegt.

Voor mij een nieuw merk was het merk Froukjes Servies. Er zijn al vele serviezen op de markt maar ik vind deze wel een mooie toevoeging. Lief, landelijk en Hollands.

Inrichten woning

Een mooie stand om inspiratie op te doen voor het inrichten van je woning was de stand van Kersten. Daar hadden ze meerdere eetkamers neergezet in elk zijn eigen stijl. Fantastische setting,echt een lust voor het oog.

Ook de stand van Appletree gaf veel inspiratie. Mooie decoratie en voorbeelden hoe je je huis kan inrichten.

Wooninspiratie

Op de stand van Couronne waren echt de mooiste bloemstukken neergezet. Ondanks dat er op deze stand niet veel items waren waren het wel grote stukken met een grootse uitstraling. Grote glazen vazen, grijze potten en houten kunstwerk gedecoreerd met bloemen.

Een paar stands verder was de stand van Bob. De eyecatcher daar was een grote  etagere vol met kleine kleurrijke vaasjes met daarin gekleurde bloemen. Erg leuk om thuis een keer te maken.

De vazen van Gutzz staan echt op mijn verlanglijstje, wat een plaatjes. Ook de collectie van TC Style vind ik te gek. Hun glazen stolp met vlinders zou ik erg graag in mijn vensterbank neerzetten. Wat een kunstwerken.

Ik heb erg veel gezien maar er was niet duidelijk een nieuwe trend te zien. Het was echt een mix van verschillende stijlen van de afgelopen jaren met langzaamaan de verschuiving naar het industriële. Wel heb ik veel inspiratie opgedaan en mijn eigen wensenlijst is vandaag erg toegenomen.

Met dank aan onderstaande bedrijven dat ik bij hen mocht filmen:

2 thoughts on “Woontrends 2013

  1. Hoi Danielle, mooi artikel. Ik ben afgelopen maandag ook voor het eerst op de deze beurs geweest en ik constateerde hetzelfde als jij: mooie producten, prachtige stands maar geen echte trend te ontdekken. Braxton, Joker Import en Kolony sprongen er voor mij echt uit en ik hoop dat de industriele collecties, zoals die van o.a. Braxton, zich gaan uitbreiden want daar kan ik warm voor lopen. groetjes van Linda

    1. De collectie van Braxton was echt super mooi. Ik denk dat de komende jaren de industriële trend en het Scandinavisch wonen nog verder door zal zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.