Woontrends 2013-2014

Woontrends 2013-2014

woontrends 2013-2014 foto 1

De trend is LEF!

Na vele uitbundige jaren waarin alles niet op kon, is langzaam het besef gekomen dat grondstoffen schaars worden. Dat veroorzaakte eerst angst, maar inmiddels ook veel moois! We zien weer uitdagingen in oude en nieuwe materialen, we ontwikkelen onze creativiteit en realiseren ons dat consumeren ook anders kan.

Is er in deze tijd dan nog wel een duidelijke trend in interieur?

Wat er steeds duidelijker naar voren komt is ‘eigenheid’ oftewel ‘lef’! Als je dat een trend mag noemen. Gewoon durven, laten zien wie je bent. Je huis wordt persoonlijker. Niet meer een kopie uit een woontijdschrift, maar een huis met jouw eigen handtekening.

woontrends 2013-2014 foto 2

 

Stijlen komen terug en worden meer gemixt. Dat zie je terug in stoffen en behang. Stoffen zijn zacht, glanzend of juist met een opvallende structuur. Natuurlijke materialen geven intense kleuren, en kunststoffen en metalen kunnen opvallend bewerkt worden en hebben steeds meer duurzame eigenschappen.

De neonkleuren uit de jaren ’80 worden toegepast met eigentijdse patronen op stoffen die we al eeuwen gebruiken, zoals linnen en zijde.

Niet alles hoeft meer splinternieuw te zijn. Hergebruik geeft voldoening want juist oude meubels uit de familie of uit de kringloopwinkel geven meer verdieping aan je interieur.

Lef is buiten de lijnen denken en ook doen. Zolang jij het maar mooi vindt en je er energie van krijgt is het goed!

Deze blog is geschreven door Marieke Zegers van All’interno in Amsterdam.

logo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *