Welke Eames eetkamerstoel kiest u?

De Eames eetkamerstoel is razend populair. De stoel werd in de jaren 50 ontworpen door Charles en Ray Eames, een koppel dat ontzettend goed kon samenwerken en de mooiste meubel ontwerpen bedacht. Zo zijn er ontelbaar veel verschillende type eetkamerstoelen van Eames die allemaal eigenlijk even leuk zijn.

De Charles DSW eetkamerstoel

Met stip bovenaan staat de Charles DSW eetkamerstoel. Het meest bekende en geliefde model van Charles en Ray Eames. De stoel is zo populair omdat het design tijdloos en minimalistisch is waardoor de stoel in bijna elk interieur past. Dit geldt voor de meeste ontwerpen van het Eames duo omdat we anders deze stoeltjes van een eeuw geleden niet meer terug zouden zien in het hedendaagse interieur.

Eames eetkamerstoel DSW

eames eetkamerstoel

De Charles DSR eetkamerstoel

Een mooie variant op de DSW is de Charles DSR eetkamerstoel. Het verschil tussen beide stoelen is alleen het onderstel. De DSR is gemaakt van verchroomd RVS en geeft een meer industriële uitstraling ten opzichte van de DSW met houten onderstel.

De Charles DAW eetkamerstoel

Dan hebben we de Charles DAW eetkamerstoel. Wederom een variant op de DSW en DSR maar dan met armleuningen waardoor de stoel nog comfortabeler wordt. Deze stoel wordt vaak gecombineerd met de DSW omdat ze beide een houten onderstel hebben.

De Charles DAR eetkamer

Als variant op de DAW kwam de Charles DAR met een verchroomd RVS frame en armleuningen. Kun je ze nog allemaal uit elkaar houden?

Eames eetkamerstoel DAR

moderne eetkamerstoel

Bijna alle eetkamerstoelen van Eames kunnen in verschillende kleuren gekocht worden waardoor je er ook nog een mooi en kleurrijk feestje van kunt maken.

De Charles DKR Wired Chair

Als laatste willen we je graag de Charles DKR Wired Chair laten zien. Deze stoel is gemaakt van RVS en is geheel voorzien van een netwerk van lijnen. Om comfortabel te kunnen zitten op deze stoel raden wij je wel aan om kussentjes te kopen.

Eames eetkamerstoel DKR

eetkamerstoel

Voor meer mooie ontwerpen van Charles en Ray Eames kun je een kijkje nemen op www.designerchairs24.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *