Weg met stoffige boeken

Weg met stoffige boeken!

Ze mogen gezien worden wat mij betreft, die boeken. Als je net zo gek bent op boeken als ik, knik je nu waarschijnlijk naar je scherm. Want waar de digitale wereld steeds meer ruimte inneemt, en de gemiddelde boekenkast steeds minder, kan een laptop nog steeds niet ruiken als een boek, bloemetjes drogen als een boek, of daadwerkelijk een onderdeel vormen van je interieur.

Ik heb de leukste boekenkasten voor je opgezocht!

Zelf aan de slag

Deze boekenkast is hip, kleurrijk en speels. Het moet passen natuurlijk maar dan heb je ook wel een echte blikvanger. Bij mij staat ie sowieso op de verlanglijst, ik zal jullie het resultaat niet onthouden als ik hem klaar heb. De kast kan je volledig maken met standaard “ingrediënten” van de IKEA. Gebruik hiervoor de EKBY Töre en EKBY Tryggve. Als je het nog spannender wil maken zou je een aantal planken kunnen voorzien van een behangetje of dunne tegels met een print.

boekenkast
Bron foto: stilsucht.de

Zoals het écht hoort & vakmanschap

Zo’n bibliotheek waar je de geur van boeken in je opneemt, waar een mooie grote fauteuil staat om uren in weg te zakken met een goed boek en een kop thee. Breng die bibliotheek in je huis met een grote boekenkast mét trap. Die trap doet het voor mij persoonlijk erg goed, als ik een dergelijke kast tegenkom raak ik al in zwijmelstemming. De sfeer die het ademt, heerlijk! Deze kast is van www.kast-en-meer.nl en wordt op bestelling gemaakt. Vakmanschap dus.

boekenkast

 

Je favoriete tijdschrift in het zicht

Tijdschriften mogen niet ontbreken in dit lijstje en daar heb ik zelf iets leuks voor gemaakt in huis. Kledinghangers kan je namelijk heel snel omtoveren tot mooie tijdschrifthouders! Koop een leuk stukje stof, bijvoorbeeld per meter bij IKEA. Dit knip je in reepjes en dan is het een kwestie van om de hanger heen wikkelen. Even geduld en ophangen maar!

Tip: gebruik een triangelvormige hanger, liefst een van ijzer.
Tip: ik heb de stukjes stof aan het begin en uiteinde vastgezet met een druppeltje lijm om te voorkomen dat het gaat schuiven.

tijdschriftenhanger

 

Laat je fantasie de vrije loop.

Nog wat leuke afbeeldingen van boeken verwerkt in een interieur:

boekenwand
Bron: bricksamsterdam.com

 

boekenwand
bron: bookshelfporn.com

Door: Mariska Vermeulen (mariskav87.wordpress.com) / Twitter: @mariskav87

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *