Wat te maken met restjes steigerhout?

De eerste zonnestralen hebben zich weer laten zien en je merkt dat dan iedereen zich weer meer op buiten gaat richten. We zijn ineens allemaal weer bezig met onze tuin. De ideeën gieren door ons lijf. En een van de producten die je meteen weer in de folders van de bouwmarkten ziet opduiken zijn de steigerhouten planken. Vele van jullie zullen ook dit jaar weer aan de slag gaan om met steigerhout een loungebank of steigerhouten eettafel te gaan maken. Maar als je zo iets maakt kom je vaak met kleine stukjes rest hout te zitten. En het is zonde om deze weg te gooien. Juist met die kleine stukje steigerhout kan je erg leuke woonaccessoires maken:

1. Een huisjes kapstok

Hoe makkelijk kan het zijn. Van een stukje steigerhout maak je een huisje. Twee keer zagen en je huisjes is klaar. Hierop bevestig je een haakje en klaar is je kapstok. Maak ze in verschillende maten en hang ze verspreid over de muur op voor een speels effect.

kapstok steigerhout

Alexandraheylen

2. Een sleutelrekje

Dit rekje is echt zo gemaakt. Schilder een hart, een ster, een huisje of iets anders op het plankje. Schroef een paar haakjes in de plank en klaar is je rekje. Geef ieder gezinslid zijn eigen plankje, zet de namen op het plankje, en ieder heeft een goede plek om zijn sleutels op te hangen. Misschien nog een klemmetje er op en je kan er notities of belangrijke afspraken bij hangen.

sleutelrek steigerhout

Adreanverster

3. Wanddecoratie

Met dit leuke bordje waan je je meteen in vakantiesferen. Erg leuk om in je eigen woning op te hangen maar ook erg leuk om cadeau te geven. De slippertjes zijn ook van hout. Paar touwtjes vlechten en klaar zijn je slippers.

wanddecoratie strand

Leocadie21

4. Fotolijst

Nog meer huisjes maar dan als fotolijst. Dit idee is zo leuk om als kraamcadeau te geven. Of zet er het woord home op en je hebt een leuk housewarmingscadeau. De klemmetjes verkopen ze bij Dille & Kamille. Heb je geen hout maar wil je wel dit fotolijst dan kan je deze ook kopen bijBjoetiful

fotolijstje steigerhout

5. Dienblad

En met dienblad bedoel ik eigenlijk meer een serveerblad. Dit blad is super leuk om je koekje bij de koffie op te serveren. Of om ’s avonds je kaasplankje van te maken. De plankjes zijn overigs te koop bij Wisenwaarachtig

dienblad steigerhout

6. Wandplankje maken

Dit leuke zelfmaakidee kwam ik tegen op de website van Passie 4 wonen. Met een paar prachtige leertjes hang je een plankje op aan de muur. Dat is nog eens iets anders dan het standaard ikea plankje wat vele aan de muur hebben, overigens niets mis mee maar mocht je iets bijzonders willen dan kan je dat met deze DIY zeker toepassen.

plankje hout

7. Lampje van steigerhout

Op Woontrendz kan je binnenkijk bij Gemma. Gemma is dol op hout en heeft van de restjes van haar fantastische wandkast dit lampje gemaakt. Gecombineerd met een bloempot van Ikea kwam zij samen met haar partner tot dit leuke resultaat. Ik kan je aanraden een keer bij haar binnen te kijken. Haar kast is super gaaf. Ze heeft een erg mooie woonstijl. Ze zal je zeker inspireren voor het inrichten van je eigen huis.

lampje steigerhout

8. Fotoplank

Heb je een paar planken over dan is het erg leuk om deze fotoplank te maken. Plak er een paar wasknijpers op en je hebt een echte wissellijst. Ik zou ook met masking tape de knijpers nog versieren of ze een kleurtje geven. Ook leuk om cadeau te geven. Als kraamcadeau hang je er nog wat sokjes tussen, als housewarming cadeau hang je er een bon tussen voor de bouwmarkt of het tuincentrum.

fotoplank

Brownpaper–packages

9. Woondecoratie van steigerhout

Heb je juist hele kleine stukjes over dan kan je er leuke tegels van maken. Haal bij de action een hartje of andere hanger, spijker in je plankje en je bent klaar. Of doe net als vroeger, sla met spijkers een vorm in het plankje en span hier draadjes tussen.

steigerhout plankjes

Anouk39

10. Tekstbord

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Zeker nu de zomer er weer aankomt vind ik dit bord echt super omdat hij perfect in je tuin past. Wij hebben een overdek terras en daar zou hij erg goed bij passen. En omdat je hem zelf maakt kan je er zelf voor kiezen welke kleuren en woorden jij gebruikt.

tekstbord

Welke

11. Potjesplank

Simpeler kan het niet. Met beugels (ik zou denk ik die van een regenpijp gebruiken) bevestig je twee potjes aan een plank en je hebt een potjesplank. Binnen kan je ze gebruiken als vaasjes. Buiten zou je er terracottapotjes in kunnen doen en ze vullen met 1 jarige.

potjes plank

Welke

12. Windlichten

Voor de echte handige mensen onder ons is dit een appeltje-eitje. Waarschijnlijk had jij dit idee al lang bedacht en heb je van jouw restjes hout hele verzameling gemaakt en is jouw tuin nu compleet verlicht met deze mooie lampen. Even een paar hartjes in de plank zagen en ook jij hebt een mooi windlicht. Geen zin of geen handige harry? Je kan ze ook bestellen bij budget-living.

steigerhouten windlicht

13. Wandrek

Een van de meeste gemaakt items op dit moment is het wandrek. Heb je hout over dan kan je deze ook maken. En hij hoeft niet super groot te zijn. Een klein plankje kan juist erg leuk zijn. Perfect om er een kaars op te zetten.

steigerhouten wandrek

Welke

14. Vensterbank schermen

Gisteren zag ik toevallig op internet voorbij komen dat dit een van de items op dit moment is die wel veel op de nederlandse vensterbanken zien staan. Plant in het midden en je hebt een redelijk typische Hollandse vensterbank. Ideaal om zelf te maken als je hout over hebt.

vensterbank scherm

Desoetelaer

Meer ideeën met steigerhout:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *