winters wonen

Warm winters wonen

Warm winters wonen

Echte sneeuw hebben we nog dit jaar nog niet gehad ondanks de voorstellingen die er geweest zijn. Ondanks dat willen we er toch warm bij zitten. Vele van ons richten ons huis in met zomerse en winterse woonaccessoires en wisselen deze per seizoen af.

Zo zien we in de winter veel wol terugkomen. Heerlijke wollen plaids waar we op de bank behaaglijk onder kunnen kruipen. Of kussens met grof gebreide kabels. En natuurlijk wollen vloerkleden om te zorgen dat onze voetjes warm blijven.

Door wol te combineren met andere warme winterse items zoals nep bonten kussen vormt zich al snel een winters tafereel.  Vervang je vrolijk gekleurde zomerse muurdecoratie vol bloemen voor mooie prent van hertenkoppen. En boven de schouw hoort natuurlijk een echt gewei te hangen.

Heb je plastic of houten stoelen rond je eettafel staan pimp deze dan met een schapenvel. Zit warm en comfortabel en geeft je winterse interieur een extraatje.

Ook mag in een warm winters interieur het kaarslicht niet ontbreken. Hoe meer hoe beter. Kaarsen geven in deze donkere dagen zoveel sfeer aan het interieur.  Dus zet je tafel vol met verschillende waxinelichthouders en plaats op je dressoir een prachtige kandelaar en vul deze desgewenst met geurkaarsen. Zo geef je je woning naast sfeer ook nog eens een heerlijk geur zoals vanille of kaneel mee. 

Winterse kleuren

Kleuren als grijs, ecru, bruin en donkerrood passen goed bij deze sfeer. En zijn ook onderling prima te combineren.  En een groot voordeel van deze kleuren is dat ze weer makkelijk combineren met de kersttrends van 2013.

Natuurlijk hoort bij een warme winterse sfeer een gezellig open haard met knispert haardvuur waar we op het wollen vloerkleed heerlijk voor kunnen gaan liggen. Rood wijntje bij de hand en de winter mag wat ons betreft maanden duren.

Artikel mede mogelijk gemaakt door www.vloerkleden.nl en www.zonk.nl

warm winters wonen

warm winters wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *