Wanders Fires & Stoves

Wanders fires & stoves

Wanders fires & stoves is een modern geoutilleerd familiebedrijf uit de Achterhoek waar al ruim veertig jaar sfeerhaarden worden gemaakt. Research en ontwikkeling staan hoog in het vaandel en het gehele productieproces van de gas- en houthaarden – van ontwerp tot montage – vindt plaats in eigen huis. Wanders beschikt over een uitgebreid programma van technisch hoogwaardige kachels en sfeerhaarden, die voldoen aan de hoogste internationaal geldende kwaliteitscriteria. Wanderskachels zijn via distributeurs verkrijgbaar in Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Ierland.

Het gas programma van Wanders fires & stoves bestaat uit open- en gesloten toestellen. U kunt genieten van de gezelligheid van een haardvuur, zonder dat u daarvoor een voorraad hout hoeft aan te leggen. De afstandsbediening die standaard wordt meegeleverd zorgt voor nog meer gebruikersgemak. Het realistische vlammenbeeld geeft u het idee dat u naar een echt haardvuur kijkt.

Onze producten zijn allen door Gastec gekeurd en voorzien van het CE keurmerk.

Bij gastoestellen wordt een onderscheid gemaakt tussen toestellen met een open en een gesloten gasverbranding.

Bij een open systeem trekt de gashaard de zuurstof, die nodig is voor de verbranding, uit de ruimte waar de haard gemonteerd is. Het is dan ook niet mogelijk dit soort toestellen te plaatsen in woningen die mechanisch geventileerd worden, of woningen met een warmte terug win systeem. Een open gaskachel is een schoorsteen gebonden kachel, d.w.z. dat er een schoorsteen aanwezig moet zijn die boven de nok van het huis uitmondt.

Een gesloten gastoestel is vrijwel overal te plaatsen. Door het gebruik van concentrisch buismateriaal (simpelweg een buis binnenin een andere buis) vindt het aanzuigen van de verbrandingslucht en de afvoer van de verbrandingsgassen via één kanaal plaats. Dit kanaal kan ook horizontaal gemonteerd worden. Voor goed geïsoleerde woningen is een gesloten systeem de meest toegepaste techniek.

Uw installateur kan u ter plaatse het beste voorlichten over de mogelijkheden in uw woning.

Voor meer informatie zie: www.wanders.com

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *