Vloer uitkiezen

“Een nieuwe vloer uitkiezen

Een nieuw huis inrichten is een van de leukste, maar tegelijk ook meest vermoeiende dingen om te doen. Er zijn heel veel dingen die geregeld moeten worden: de muren moeten geverfd, de plafonds gewit, de radiatoren geschilderd, de meubels uitgezocht en er moet een vloer komen. En dat laatste, dat is zo makkelijk nog niet. Er zijn heel veel verschillende soorten, materialen en kleuren waar je uit kunt kiezen. En om de keuze wat te vergemakkelijken, hier een overzichtje van een aantal soorten.

PVC vloeren

Een PVC vloer is een steeds bekender wordende vloer. Het heeft wat weg van een vinylvloer, maar toch is het anders. De kwaliteit van een PVC vloer is beduidend beter. Een PVC vloer is namelijk sterker en zwaarder.

Doordat PVC redelijk zacht is, is de vloer ‘stil’. Je hebt dus geen last van klinkende voetstappen. Verder is PVC makkelijk te onderhouden en gaat het lang mee.

Tapijt

Tapijt wint weer meer erkenning op het gebied van vloeren. Helemaal hip is het wollen tapijt, omdat dit een duurzame oplossing is. Een tapijt geeft een ruimte een warme en huiselijke uitstraling en heeft een lange levensduur. Tapijten zijn er in alle soorten, kleuren en maten: er is dus altijd wel iets dat past bij de inrichting die jij in gedachten hebt. Mensen met een stofallergie kunnen deze optie beter overslaan.

Linoleum

Een andere duurzame oplossing is linoleum. Veel mensen weten het niet, maar linoleum is gemaakt van natuurlijke materialen. Het is net als PVC zacht en dus stil. Linoleum gaat erg lang mee en is makkelijk te

onderhouden: het vuil trekt namelijk niet in de vloer. De prijs-kwaliteitverhouding van linoleum is ook erg prettig, evenals de enorme keuze uit kleuren en soorten.

Laminaat

Laminaat is erg makkelijk zelf te leggen, waardoor het een relatief goedkope vloer is. Een groot voordeel van laminaat is dat het hygiënisch en anti-allergisch is, net als linoleum. Je hoort voetstappen op deze vloer beter dan op linoleum of PVC, maar dit is op te lossen door een ondervloer onder je laminaat te leggen. Laminaat is in veel verschillende stijlen en prijsklassen te vinden, waardoor je altijd iets kunt vinden naar jouw smaak.

Naast deze vier soorten vloeren, heb je natuurlijk nog veel meer keus.

Denk bijvoorbeeld maar aan een houten of bamboevloer. Ook kun je ervoor kiezen om te werken met vloertegels. De mogelijkheden zijn eindeloos!”

http://www.devloerenstudio.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *