isoleren

Vier redenen om je woning zo goed mogelijk te isoleren

Klinkt eigenlijk als een soort no-brainer, toch? Maar toch is het belangrijk dat je goed nadenkt over de isolatie van jouw woning en het belang hiervan. Vaak wordt er namelijk niet goed over nagedacht en wordt er een beetje overheen gekeken hoe belangrijk goede isolatie eigenlijk is. Want ja, het houdt je woning goed warm, maar wat zijn de verdere voordelen van een goed geïsoleerde woning? De volgende vier dingen zijn allemaal belangrijke redenen om je woning goed te isoleren.

1: Je woning blijft warm in de winter

Dit is vaak hetgeen waar mensen aan denken bij isolatie: je zorgt ervoor dat ’s winters de woning goed warm blijft, en je dus comfortabel de hele winter doorkomt zonder binnen te moeten zitten bibberen. Dat is natuurlijk erg lekker. Met vloerisolatie platen is de vloer lekker warm en heb je nooit meer last van je bloten voeten op de koude vloer, maar is het altijd een aangename temperatuur. Kijk bijvoorbeeld voor Pir isolatie platen.

2: Je woning blijft koel in de zomer

Nog een belangrijk punt: ’s zomers blijft je woning lekker koel. Niet alleen houdt isolatie de warmte binnen, het houdt ook de afgekoelde lucht binnen en zorgt ervoor dat de warme lucht van buiten niet naar binnen kan. Zo heb je dus geen last van hete zomers en kun je binnen gewoon lekker genieten van een koele temperatuur. Is het buiten te warm, dan koel je binnen lekker af.

3: Gasprijzen blijven stukken lager

De gasprijzen stijgen meer en meer, en het doel is natuurlijk dat we met zijn allen op een gegeven moment geen gas meer gebruiken. Dan is het natuurlijk mooi meegenomen dat je met een goed geïsoleerde woning minder gas hoeft te verbruiken. Ook verbruik je zo minder stroom als je hiermee je woning verwarmt. Je doet dit namelijk één keer en kunt zo een langere tijd genieten van een aangename temperatuur in huis.

4: Isolatie zorgt ook voor geluidswering

Heb je bijvoorbeeld enkel glas of dunne holle muren? Dan is het niet gek als het huis stukken gehoriger is. Met isolatie kun je ervoor zorgen dat je zowel binnenshuis als vanaf buiten stukken minder lawaai hoort van elkaar. Binnen hoor je niet wat er buiten gebeurt, en buiten hoor je het niet als iemand bijvoorbeeld luidkeels staat te zingen of de televisie lekker had aan heeft. Dat is altijd een pluspuntje, en scheelt voor iedereen.

Fotobron: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *