vetbollen

Vetbollen voor vogels

Vetbollen voor Vogels

Allereerst wil ik alle lezers van interieurinspiratie een heel goed en creatief nieuwjaar wensen. Het komende jaar hoop ik jullie weer te inspireren met zelfmaakideeën voor binnen en buiten.

Op het moment van het schrijven van deze column is het zo’n 10 graden en schijnt het zonnetje en alhoewel de winter officieel is begonnen, aan het weer is dat momenteel nog niet echt te merken.

Het zelfmaakidee van deze maand is er eentje voor als het echt winterweer is en de vogeltjes bijgevoerd moeten worden. In de column van december gebruikte ik potjes van aardewerk die ik bij het tuincentrum kocht en vervolgens wit spoot. Deze potjes heb ik voor de column van deze maand weer gebruikt. Ik hou er namelijk van om spullen te hergebruiken, zo houden we de zelfmaakideeën low budget.

Wat heb je nodig?

Aardewerken potjes (tuincentrum)

Evt. witte verf (spuitbus Action)

Touw

Kleine takjes

Vetbollen

Knip een stuk touw van ongeveer 50 cm en haal het uiteinde door de vetbol. Knoop deze vervolgens vast. Knoop een takje op de hoogte waarop je het potje wil hebben, het takje houdt het potje op z’n plek. Laat vervolgens vanaf de bovenkant het potje op het takje zakken. Nu is je voederpotje klaar om opgehangen te worden. Je kunt natuurlijk ook het potje rechtstreeks op de bol plaatsen.

Wil je het potje extra decoreren? Knoop dan een stuk touw om het potje en versier het bijvoorbeeld met een takje conifeer en berkenpropjes.

Wil je zelf vogeltaarten of vogelvet maken? Let er dan wel op dat het vet wat je gebruikt, zoutloos is. Vogelvet/ vogeltaarten kun je maken door middel van het smelten van (zoutloos) frituurvet en dit te mengen met vogelvoer. Ook dit kun je in de aardewerken potjes gieten, hou er dan wel rekening mee dat je de onderkant van het potje dicht maakt.

Succes!

Pietrik

vetbollen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *