Verzamelen in het interieur

Verzamelen in het interieur

INSPIRATIE, DENKEN, DOET ‘T

‘Deze is ook mooi!’

Ik loop drie stappen verder en ja hoor, daar ligt een nog mooier exemplaar!

Zo puur wit van kleur en de vorm, hoe kan het ook anders, is écht net een hartje.

Blog 5 Foto 1

Ik raak nog enthousiaster en mijn verzameldrift speelt op, nu speur ik nog enthousiaster dan ik al was het hele strand af. Ik lijk en voel me een ‘echte strandjutter ‘! Later, in het ieniemini kleine dorpsmuseum, vind ik bijzondere kunst kaarten en ook deze gaan zeker te weten in de tas mee naar huis. Inspiratie is overal! Als je het maar wilt zien. Intuïtie, authenticiteit en bezieling, ik laat me hierdoor leiden en vaak levert dat voor mij de beste inspiratie plekken of spullen op. Ik haal creativiteit uit allerlei materialen en onderwerpen. Of het nu de neongekleurde surfzeilen zijn op het water, het wit van de schapenwol dat vast hangt aan een prikkeldraad, de met de hand geschilderde details op een keramiek vaas of het totale kleurenpalet van de nazomerweilanden in het uitgestrekte Friese landschap, het maakt niet uit. Ook in mijn eigen huis wanneer ik opnieuw dozen vol met oude spullen op zolder bekijk, het theetafeltje van mijn oma naar voren trek en ineens weer het kapotte armbandje terug vind uit mijn tienertijd.

Maar wat doe je er dan allemaal mee? Vaak verzamel je in vakantieperioden het mooiste ‘juttersgoed’. Heb je koffers vol met souvenirs. Staan er dozen vol met ‘oude’ spullen in een vergeethoekje op zolder.

vitrinekast

 

Rariteitenkabinet

Ik ontdekte het creatieve ‘Rariteitenkabinet”!

Voor mij is dat een vitrinekast vol met al mijn verzamelde objecten en prullaria. Hierin liggen gerangschikt op onderwerp, thema of kleur allerlei stukjes gerafelde touw, houtjes, schelpen van het strand, keramiek borden, handgeschilderde vazen, brocante theekopjes van oma, een eerste portemonneetje, zelf gekleide tegeltje van mijn zoon, fossielen uit Griekenland, schilderskwasten van mijn vader, grote schelpen uit Frankrijk, een kogel uit de tweede WO, ouderwetse knikkers, etc. etc. Een kast vol met bijzondere inspiratie. Ik bewonder en verwonder mij iedere keer opnieuw wanneer ik hierin een kijkje neem.

Wil je ook een dergelijk rariteitenkabinet of een stimulerende inspirerende plek?

Ga dan als volgt te werk!

  • Bepaal je ruimte.
  • Creëer een inspirerende plek in een werkkamer, hang wandplanken in een hal of entree of maak een overzichtelijke plek in de woonkamer, etc.
  • Verzamel al je spullen die je wilt gaan gebruiken en leg alles uitgestald neer.
  • Intuïtief bekijk je en pak je wat voor je ligt omdat het je aanspreekt qua vorm kleur of materiaal. Dit geldt ook voor het inrichten en rangschikken van al je verzamelde materialen.
  • Doe dit op kleur, onderwerp, textuur, materiaal, trend, vorm, thema of sfeer.

Zo ontstaat er orde en rust. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles door elkaar te gooien.

  • Leg dan losse spullen in een bak, etaleer ze onder een glazen stolp of leg ze in een vitrinebakje. Je kunt er ook een moodboard of collage van maken en zelfs een mobile.
  • Om een accent te leggen op je “rariteitenkabinet’ kun je de achterwanden in een andere kleur schilderen of licht je je spullen uit met spotjes.
  • En geniet van mooi!

Citaat van Deepak Chopra “Als je jezelf en de wereld nauwkeurig observeert, vergroot je je energie tot een zeer hoog niveau”.

Ik ben Professional Organizer voor uw Home, Office & Lifestyle.

Structurele gedragverandering. Dat is wat ik u leer in een sessie.

Het levert u direct meer rust, ruimte en overzicht op.

Nu tijdsch genoeg…!

Blog 5 Foto 3

Blog 5 Foto 4

Blog 5 Foto 5

Blog 5 Foto 7

 

 

Hartwerck Doet ‘T |Sanny Linker

1 thought on “Verzamelen in het interieur

  1. Geweldig herkenbaar!. Denk dat ik maar die oude vissekom (vierkant in dit geval) omgekeerd op de tafel zet ….daar wat “zooi” in en Hop ik heb mijn eigen Rarietijtenkabinetje….. Helemaal leuk. Goed idee Sanny!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *