gele muren

Tijd voor de lente, tijd voor een (geel) kleurtje

Afgelopen weekend hadden we schitterende zonnige dagen. Dagen waarbij we de vogels hoorde fluiten. Dagen waarbij we meteen verlangen naar liggen in de tuin, barbecuen met vrienden en zwemmen in de zee.

Kleur van de lente

Een van de 1e kleuren die deze dagen bij mij oproepen is de kleur geel. De eerste zonnige dagen maken mij vrolijk, tijd om weer naar buiten te gaan. Wikipedia vermeldt ook dat geel als zonnig en vrolijk wordt ervaren. Ook is geel een kleur die energie geeft. Daarbij past geel ook bij Pasen, een van de feestdagen die er aan zit te komen.

Geel in je interieur

Kan je geel ook gebruiken voor je woonkamer? Maar natuurlijk. Geel is uitermate geschrikt voor je woonkamer, zeker in deze tijd van het jaar. Kleine accenten breng je aan door een schilderij met de kleur geel, gele bloemen of planten, woonaccessoires in de kleur geel of haal een geel meubelstuk binnen zoals een stoel of kast. 

Gele muren

Heb je iets meer lef dan kan je gaan voor een gele muur. Als je kiest voor de muur waar het licht opschijnt krijg je op deze manier echt een zonnig huis. De kleur wordt door het licht nog eens versterkt. En natuurlijk hoeft het geen fel geel te zijn wat je op de muur aanbrengt, je kan ook kiezen voor een zachtere tint, zoals de kleur Mei 1354-y van Histor of citroengeel van Flexa.

Wooninspiratie voor een geel interieur:

Bron 1e foto: Karwei

geel schilderij

Bron: Jelanie shop

gele keuken

Bron: Interiorizm

gele kast

Bron: Achadosdedecoracao

histor geel

Bron: Histor

kast mosterd geel

Bron: Birchandbird

woonkamer geel

Bron: Inspirationalbum

keuken geel

Bron: Flexa

bank geel

Bron: Brightnest

woonkeuken geel

Bron: Buro Flip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.