Thuisbioscoop die goed past in je interieur

Thuisbioscoop die goed past in je interieur

Vroeger pikte je de fervente filmliefhebbers onder je vrienden er zo uit. Als je een keer bij ze thuis werd uitgenodigd zag je in iedere hoek van de huiskamer een geluidsbox staan. Aan de muur waren minimaal vijf kleine speakers bevestigd voor het ultieme surround geluid. Met andere woorden, de home cinema domineerde het interieur. Voor mensen die veel aandacht aan hun inrichting besteedden was zo’n thuisbioscoop uit den boze. Tenzij ze een extra kamer over hadden.

Design speakers

Tegenwoordig kan je voor een lage prijs een home cinema set kopen die prima in je interieur past. De versterker zelf is vaak zo klein dat je deze nauwelijks opvalt. En wat de luidsprekers betreft zit je niet meer vast aan die monsterlijke speakers die voor een optimaal geluid per sé midden in de kamer moeten staan. Ten eerste zijn er mooie design speakers te koop, die eerder doen denken een een sculptuur dan iets dat geluid voortbrengt. Toegegeven, deze zijn vrij prijzig, maar voor ieder interieur is wel iets moois te vinden.

thuisbioscoop

 

Surround zonder kabels

Maar ook voor hen die er geen kapitaal aan willen uitgeven zijn goede luidsprekers te vinden die niet detoneren met je inrichting. Ten eerste zijn er minuscule boxen verkrijgbaar met een verbluffend goede geluidskwaliteit. Sommigen van hen zijn niet veel groter dan een pakje boter en passen daarmee gemakkelijk in de boekenkast. Je kan ook kiezen voor een soundbar, een recente uitvinding die alle andere boxen overbodig maakt. Zo’n soundbar is een staafvormige luidspreker die je voor de televisie legt en vrijwel hetzelfde surroundgeluid geeft als de acht tot tien luidsprekers die je daar vroeger voor nodig had. En als je die lelijk vindt kan je hem altijd ergens in een lade leggen als je geen film kijkt. Je kan ook kiezen voor wireless boxjes die je op een onopvallende plek plaatst. Op die manier hoef je geen lelijke kabels door je woonkamer te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *