Stoer en Robuust wonen

STOER EN ROBUUST WONEN

moodboard denim metaal

 

Even voorstellen….. 

Ik ben Monica Bodt 40 jaar, moeder van 2 dochters Michelle en Demi (10 en 9 jaar) en getrouwd met Marco Bodt.

Na de opleiding MTS reclame- en presentatietechnieken, ben ik bijna 18 jaar geleden een etalagebureau gestart. Samen met mijn team richt ik voor verschillende opdrachtgevers etalages in. http://www.monicaetalageverzorging.nl/

Thuis met Moon  

Naast mijn werk als etaleuse/styliste ben ik een kleine 2 jaar geleden begonnen met een webshop met o.a. een collectie handgemaakte woonaccessoires die ontworpen en gemaakt worden in onze eigen ontwerpstudio. http://www.thuismetmoon.nl/

De handgemaakte woonaccessoires vallen zo in de smaak, dat een aantal winkeliers ons spontaan benaderd hebben, met de vraag of ze onze handgemaakte woonaccessoires kunnen inkopen.

Dat had ik bij het opstarten van thuis met Moon nooit gedacht en heeft dan ook voor een totaal andere wending gezorgd. Momenteel ligt een gedeelte van onze collectie in 5 woonwinkels. We zijn druk bezig om ons label thuis met Moon in de markt te zetten, wat uiteraard een heel spannend avontuur is.

stoere wand in keuken

Styling

Als etaleuse/styliste ben ik van huis uit gewend, om decoraties te ontwerpen en bij elkaar te zoeken om “mooie plaatjes” te creëren. Ik vind het erg leuk om mij te verdiepen in trends en vind het dan ook leuk om dat met mensen te delen en ze op ideeën te brengen. Zo heb ik op mijn facebook pagina iedere dag een leuk woon- en styling idee. https://www.facebook.com/Thuis-met-Moon/

Als gastblogger van Interieur-Inspiratie http://www.interieurinspiratie.nl/ ga ik iedere maand een leuk blog schrijven. Daarin ga ik uitgebreid over mijn passie “wonen en styling”, woontrends en mijn belevenissen rond mijn label thuis met Moon vertellen. En natuurlijk komen er leuke woon- en styling ideeën in.

Trend: Stoer en robuust wonen

Een stoer interieur hoeft niet per definitie alleen een industriële sfeer te hebben. Een combinatie van landelijk en  industriële sfeer levert een spannend stoer en robuust beeld op!

Deze stijl spreekt mij persoonlijk erg aan, maar door de robuuste stoere sfeer vast ook heel veel mannen.

moodboard ruw hout

Maar hoe creëer je nou zo’n sfeer?

Door gebruik te maken van de materialen:

-ruw hout

-steigerhout

-metaal

-zink

-grof gevlochten riet

-grove breisels

-denim

-ruw stenen muren

-beton

-leer

ontstaat gelijk een stoere sfeer.

Kleuren

Mooie kleuren die in deze sfeer passen zijn vergrijsde (blauw) tinten, natuur- en zandtinten en zwart .

bijzetkrukje

Woonaccessoires die in deze sfeer passen zijn;

-industriële lampen

-grote letters en cijfers van metaal of hout

-tekstborden

-houten krukjes

-grof gebreide kussen en plaids

-metalen stoelen, krukjes, kisten, opbergbakken

-grof gevlochten manden

-betonnen kandelaars, keukenbladen, vloeren

-houten schalen

Heb jij een landelijk interieur en wil je graag iets anders?

Door stoere (industriële) materialen en woonaccessoires toe te voegen aan je landelijke interieur, ontstaat er gelijk een hele andere sfeer.

Enjoy!

Monica Bodt

thuis met Moon

…voor persoonlijk wonen  

bron foto’s:  www.pinterest.com

5 thoughts on “Stoer en Robuust wonen

  1. Ik ben al lange tijd opzoek naar een grof gebreide deken / plaid zoals op de foto links. Heb jij enig idee waar ik deze zou kunnen vinden? Groetjes Chantal Goenee

  2. Beste Chantal Goenee, ik heb er zelf laatst 1 gekocht in de groothandel voor mezelf. Ik zou voor je uit kunnen kijken. Het is wel een beetje een “najaar” artikel, dus ik weet niet of ze nu nog te krijgen zijn op dit moment. Waarschijnlijk wel in het najaar. Welke kleur zoek je?

  3. Beste Monica Bodt!

    Ik las vanochtend uw antwoord pas. Als u dat zou willen doen! Dat zou ik echt meer dan geweldig vinden! Ik ben (nogsteeds) op zoek naar een bruintint. Groetjes Chantal

  4. Beste Chantal, neem even contact met me op via info@thuismetmoon.nl. Is qua communiceren is makkelijker. Ik ga komende donderdag weer op inkoop. Ik kan voor je uitkijken na een gebreid sprei. Zoek je echt een bruin tint of zit je meer aan beige/caramel te denken? Groeten Monica Bodt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *