sterrenslinger zelf maken

Sterrenslinger zelf maken voor in de kerstboom

Sterrenslinger zelf maken voor in de kerstboom

Nog een leuk zelfmaakidee/DIY met klei. Maak met kleine je eigen kerstslinger.

Benodigdheden:

  • klei
  • deegroller
  • touw
  • uitsteekvorm
  • lijmpistool

Rol de klei plat met de deegroller en steek er leuk sterren uit. Werk wel met een kleine uitsteekvorm, als ze ze te groot maken worden ze te zwaar om met het lijmpistool vast te maken aan het touw. Bak ze af in de oven.

Als de sterren uit de oven komen lijm je ze met een lijmpistool vast aan het touw. Zorg dat je van te voren vaste afstanden tussen de sterren aantekent. Meet met een liniaal de tussenruimte op en zet met een stift of pen een klein stipje op het draadje zodat je een gelijk tussen ruimte houdt.

sterrenslinger

Het leuke aan deze DIY is dat jij zelf bepaalt hoe lang je slinger wordt. En je zou er ook nog voor kunnen kiezen om jouw sterren te schilderen of met een stift te decoreren.

Naast dat deze slinger leuk staat in de kerstboom kan je ook jouw cadeautjes voor kerst 2013 er mee versieren. Je kan er voor kiezen het cadeautje te omwikkelen met een slinger maar je kan ook kleine slingers maken, een soort van sleutelhanger effect zeg maar, en daar je cadeau mee aankleden.

Natuurlijk kan je ook buiten de kerst om dit idee toepassen, wat dacht je van hartjes met Valentijn of driehoekjes voor verjaardagen.

Bekijk ook de uitgebreide foto omschrijving van deze sterrenslinger DIY

sterrenslinger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *