Steigerhouten eettafels

Steigerhouten meubelen

Vaak als je aan steigerhouten meubelen denkt, denk je al gauw aan een steigerhouten loungebank voor in de tuin. Wist je dat steigerhout ook heel goed geschikt is voor binnen? Ze geven de woning een stoere en landelijke uitstraling. Verder geeft het hout ook een warm en knus gevoel in huis. Welke voor- en nadelen zitten er aan steigerhouten meubelen? en waar moet je op letten?

Steigerhouten eettafels

Laten we beginnen met steigerhouten tafels. Een mooie robuuste steigerhouten tafel is een waardig meubelstuk in huis. Er wordt vaak veel aan geleefd en de tafel staat tevens ook vaak in het zicht, waardoor deze er dus ook nog eens er mooi uit moet zien. Wanneer je voor een steigerhouten tafel kiest kun je hem ook nog bewerken. Het is handig om er een beschermlaag op te doen en wellicht ook nog een bepaalde kleur te geven? Je kunt de tafel zelf kleuren door de tafel bijvoorbeeld te bewerken met een whitewash. Wanneer je een kleurrijkere tafel wilt, kun je ook opzoek gaan naar specifieke steigerhouten tafels die gemaakt zijn van gekleurde steigerhouten planken.

Steigerhouten tuinmeubels

Wanneer je steigerhouten tuinmeubelen hebt kun je de duurzaamheid hiervan verlengen. Er zijn namelijk een aantal handige tips die ervoor zorgen dat je steigerhouten tuin meubelen langer mee gaan:

1)     Probeer de bank niet direct volledig op de grond te zetten. Wanneer de bank namelijk vochtig wordt, moet hij goed kunnen drogen. Wanneer je hem direct op de grond plaatst blijft de bank langer vochtig en dit is slecht voor de bank. Zorg er dus voor dat de wind ook goed onder de bank kan komen, zodat de bank goed kan drogen.

2)     Zet de bank dus op een niet al te vochtige plek. Wellicht zet je hem vanzelf al op een plek waar de zon veel schijnt, mocht dit niet het geval zijn zorg er dan wel voor dat de bank altijd een aantal zonnestralen opvangt. Dit helpt ook bij het droogproces.

3)     Verder kun je nog heel veel andere creatieve dingen doen met een steigerhouten bank. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om bij de rugleuning een plantenbak te maken? Zo kijk je niet alleen tegen een houten bank aan vanaf je woning maar kun je ook nog wat groen verwerken in de bank.

Veel plezier met de steigerhouten meubelen en we hopen dat jullie er zo lang mogelijk van kunnen genieten!

Loungebank

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *