Schelpen memobord maken

Schelpen memobord maken

Op vakantie geweest naar de kust? Samen met je kinderen een grote verzameling aan schelpen meegenomen? Bewaar ze niet alleen in potjes of uitgestalt op een dienblad maak er een blikvanger van.

Met een lijmpistool kan je je schepen overal aan bevestigen. Aan een leuk potje waardoor je er een mooie bloempot van maakt, of aan een fotolijst met daarin natuurlijk een van je mooiste strandfoto’s maar je kan er ook een leuk memobord van maken voor in de keuken. Ideaal voor het opschrijven van je boodschappen en elke keer weer wordt je door de schelpen herinnert aan je fijne vakantie. 

Bij de action, Xenos of Ikea kan je vaak voor weinig een memobordje kopen. Kan je deze niet vinden dan kan je bij de kringloop een oude lijst kopen. Plak hier achter een dun houten plaatje welk je beschildert met schoolbord verf. Zwarte verf maar je kan ook kiezen voor blauw voor een strand effect.

Plak met een lijm pistool de schelpjes op de rand. Je kan hem helemaal rond beplakken met schelpen maar je kan ook twee leuke settings maken in hoeken tegen overal elkaar. Of kies er voor om alleen de boven of onderkant te beplakken. Laat je eigen creativiteit losgaan. Laat je kinderen ook een eigen lijstje maken. Kijk wel uit met het lijmpistool maar zij zouden de schelpjes kunnen uitkiezen en kunnen aangeven waar ze geplakt moeten worden. Zo maken zij hun eigen mooie vakantieherinnering.

Het hele voorbeeld van deze lijst vind je op Sassy Mama

Meer schelpen wooninspiratie op onze Pinterest bord: Schelpen. Leuke items waarmee je strand kamer in je huis kan inrichten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *