Retrobabykamer oriëntatie…

Retrobabykamer oriëntatie…

Blij, blij, blij! We mogen een heel kamertje bij ons in huis helemaal opnieuw inrichten. Een babykamertje! Nu ik er meebezig ben, realiseer ik me dat dit extra speciaal is. Je wilt een veilig en knus plekje creëren, dat tegelijker tijd natuurlijk wel (erg) leuk uitziet.

Ik heb altijd al een voorliefde voor retro gehad. Gehaakte ‘grannysquares’, vrolijke patronen en romantische poëzieplaatjes. In mijn omgeving merk ik dat er nogal wisselend op deze ‘stijl’ wordt gereageerd. Bij deze geef ik graag tips hoe je een stijlvol retrokamertje kan samenstellen, dus zonder dat het een bruin / oranje enclave wordt….

Het uitgangspunt is dat het geheel in balans is. Alles bij de kringloop vandaan halen en de muren behangen met dat geweldige retroprintje kan, maar dan heb je grote kans op een druk, chaotisch kamertje, dat (waarschijnlijk) niet het gewenste resultaat heeft.

Idee 1 WIT

Saus het hele kamertje wit. Zo heb je een neutrale basis waarmee je alle kanten op kan (ook handig voor als je later een andere stijl wilt proberen). Kies vervolgens een echt retro bedje en commode. Begin op tijd met zoeken. Lekker rondneuzen op internet en de 2e handszaken bij langs.

Je hebt nu de eyecatchers van het kamertje gevonden. Houdt nu ook de rest rustig. Heb je donkere meubeltjes gevonden, kies dan voor een wat moderne, lichte kleur (wit, geel) beddengoed / gordijnen. Nog een leuke retro poster / plaat aan de muur en klaar ben je!

Retro Ledikant

 

Idee 2 BEHANG

Weer schilder je alles wit op een muur na. Deze ga je behangen met een retro print. Je kunt kiezen voor ‘volwassen’ behang, maar ook is er (retro) behang  dat speciaal voor kinderkamers is ontworpen. Deze muur is je eyecatcher.

Voor de meubeltjes kies je een standaard bedje en commode. Je kunt gaan voor wit hoogglans. Dit biedt een mooi fris contrast met retrobehang en natuurlijk accessoires.

De accessoires kunnen bestaan uit een wollen dekentje van de kringloop en/of een zelf geborduurd kussen. De accessoires kunnen nu best wat  zwaarder  en wolliger zijn omdat de witte hoogglans meubels dit compenseren.

Retrobehang perron11.nl

 

Idee 3 WIT + KLEUR

Kies weer als basiskleur wit, of als je licht grijs mooi vind kan dat ook. Kies in ieder geval voor 1 ‘moderne’ kleur. Daarnaast kies je een andere effen kleur. Op de foto’s zie je een kamertje waar geel is gebruikt en een roze varriant. Zo creëer je een rustige basis die je verder retro in kan gaan richten.

Kies in dit geval voor luchtige retro meubels. In het beddengoed , gordijnen en commode accessoires is het mooi als je de basiskleuren die je gekozen hebt weer terug laat komen.

Stijl het geheel af met een opvallende lampenkap. Juist een moderne vorm met een retro stofje of andersom, een retro vorm met een moderne stof. Dit ook weer om een spannend contrast te krijgen.

retro-owl-2 lamp aapje4kids.nl

Veel plezier!

 

Elke maand mag ik, Lotte van www.facebookcom/creatiefcadeautje, ‘bloggen’ voor www.interieurinspiratie.nl. Graag deel ik met jullie originele, maar bovenal duurzame sites en creatieve ideeën op het gebied van kraamcadeautjes en babykamers.  Dit in combinatie met een persoonlijke noot…

Bronnen:

–        www.markplaats.nl

–        www.pinterest.nl

–        www.welke.nl

–        www.boefjesfabriek.nl

–        www.hippemamas.nl

–        www.papiermier.be

–        www.perron11.nl

–        www.babydump.nl

lampenkappenidee welke.nl

Romantisch retro hippemamas.nl

poster vogels welke.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *