Retro is terug van weg geweest

Retro is terug van weg geweest. Tips?

Een retro interieur is weer helemaal terug van weg geweest. Zo wilden we jaren geleden allemaal graag een modern en strak interieur maar tegenwoordig komen retro interieurs steeds meer terug in de hedendaagse interieurs. Dit is natuurlijk niet heel gek nu retro meubels steeds populairder worden in tweedehands winkels, kringloopwinkels, design winkels en design handelaren. Een retro meubel staat het beste in een retro geïnspireerd interieur.

retro

Het retro interieur vond zijn oorsprong in de jaren vijftig en zestig. Het begon met kleuren zoals oranje, geel, bruin en groen en houten meubels met prachtige ronde vormen en hoeken. In de jaren vijftig werden ook de nieuwste en vooruitstrevende meubels ontworpen zoals de Eames stoelen van het duo Ray en Charles Eames. We kennen allemaal de Eames DSW eetkamerstoel wel die nog steeds een uniek meubelstuk en een echte design klassieker is. Wij geven je graag een tiental tips hoe je een retro interieur kunt creëren.

10 Tips voor een retro interieur

Tip 1: Retro eetkamerstoelen

Behalve de Eames DSW is ook de Panton Chair een icon uit de retro tijd. De Panton chair is verkrijgbaar in veel mooie kleuren zoals ook bijvoorbeeld de retro kleuren geel, groen en oranje.

Tip 2: Retro Lounge Stoelen

Een mooie lounge stoel uit het retro tijdperk mag niet ontbreken in een retro interieur. Wij vinden de Charles Lounge Chair een prachtige stoel die de retro interieur stijl goed vertegenwoordigd. 

Retro interieur zitkamer

retro

Tip 3: Retro kleuren

Om het interieur geheel terug te brengen in een retro stijl mag je experimenteren met kleuren. Wat dacht je van oranje, geel of groen als decoraties, meubelkleuren of muurkleuren?

Tip 4: Retro patronen

In de retro stijl zien we veel patronen terugkomen in stoffen maar ook in behang soorten. Een mooi retro patroon mag dus niet ontbreken aan je retro interieur als je het goed wilt doen!

Retro interieur behang

retro

Tip 5: Houten meubilair

Wat dacht je van een mooi donker houten dressoir voor in je woonkamer? De typische kenmerken van houten meubilair uit het retro tijdperk zijn voorzien van ronde hoeken, slanke pootjes die iets naar buiten staan en vele lades en kastjes om spullen op te bergen.

Tip 6: De eettafel

Een typische retro eettafel is rond en heeft een ronde voet. Vind je dit ontzettend leuk dan is het ook een leuk idee om er een ronde bol lamp boven te hangen.

Tip 7: Planten

Planten zoals vetplanten en grote groene planten kwamen veel voor in een retro interieur. Kies een plant met grote groene bladeren die lang mee gaan.

Retro interieur meubilair

6a0162fdc1d135970d016765a708c9970b-800wi

Tip 8: Het retro interieur van nu

Tegenwoordig combineren we een retro inrichting met minder felle kleuren dan we deden in de jaren vijftig en zestig. Dit omdat we graag een licht en fris interieur willen. Gelukkig is dit ook goed geschikt voor een retro interieur. Denk bijvoorbeeld aan witte wanden met donker houten retro meubels.

Tip 9: Materialen

Veel voorkomende materialen in een retro interieur zijn bijvoorbeeld warme stoffen met patronen, rotan, comfortabele vloerkleden en vele kleurrijke sierkussens.

Retro interieur hout

retro

Tip 10: Schommelen

De schommelstoel kwam in de jaren vijftig weer helemaal terug toen Eames de RAR Rocking Chair ontwierp. Verkrijgbaar in veel leuke kleuren die perfect passen in een retro interieur.

Neem eens een kijkje op www.designerchairs24.com voor meer retro en design meubels.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *