schilderijtje

Van restjes leer tot schilderijtje

Van restjes leer tot schilderijtje

Restjes eten, restjes papier, restjes verf, behang noem maar op. Ik ben van de restjes. Je moet niet zomaar iets weggooien als het nog goed is, is altijd mijn gedachte.

Materialen als restjes papier, behang, stoffen, verf etc. kunnen naar mijn idee altijd weer van pas komen om iets te versieren, in te pakken of te maken.

Zo heb ik een hele zak met restjes leer, overigens niet eens eigen restjes, die ik ooit eens heb gekocht bij een stoffenwinkel, omdat al die stukjes leer bij elkaar me intrigeerden. Ik had op dat moment enkel een stukje leer nodig, maar moest en zou die hele zak kopen.

Inmiddels heb ik er al meerdere dingen van gemaakt. Het begon met de leer reepjes die ik in mijn oude weefraam heb geweven. Een klein schilderijtje waarbij een stukje leer als basis ondergrond diende waardoor gekleurde reepjes leer zijn geweven, dit gebaseerd op een handtas die ik een keer had gezien, een ansichtkaart, een armbandjes, etc.

Het schilderijtje is eenvoudig te maken en je kunt hier natuurlijk gebruik maken van diverse materialen: een restje behang, papier effen of met een printje, plastic zakken, oude kleding, je lievelingsblouse of de jeans van je lief. En het leuke is dat je zo op een eenvoudige manier iets nieuws aan de muur kan hangen.

Wil je ook een schilderijtje maken van restjes?

Je hebt er het volgende voor nodig:

  • Restjes leer/stof/papier
  • Stukje stof/leer/papier wat als ondergrond zal dienen
  • Stanley mesje
  • Pen
  • Liniaal
  • Canvas frame
  • Tacker of spijkertjes om het gemaakte op het frame te bevestigen

Werkwijze

Bepaal wat de ondergrond wordt. Geef op de achterzijde met streepjes aan waar de inkepingen moeten komen waardoor de reepjes geweven moeten worden. Je kunt variëren qua dikte van de reepjes en de frequentie waarop hij geweven wordt.

Maak de sneetjes in de ondergrond en weef vervolgens de reepjes er door heen.
Bepaal van te voren alvast in welke volgorde je de reepjes gaan weven.

Als het klaar is leg je het canvas doek op de achterzijde van je werk en span je hem om het canvas heen door hem vast te nieten. Succes!

weef

Mijn naam is Marije Couprie en ik werk onder de naam Studio Hart.
Als stylist ben ik volop bezig met creatieve (ruimtelijke) oplossingen, kleuren, prints en maak ik graag dingen van oude materialen. Ik kan geïnspireerd raken door de kleinste dingen in het leven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *