Renoveren of toch alles nieuw?

Renoveren of toch alles nieuw.

Het is in deze tijd niet gemakkelijk om je huis te verkopen. Je ziet tegenwoordig dan ook veel dat mensen wel willen verhuizen, maar dat dit door verschillende omstandigheden niet lukt.

Als je dan toch in je bestaande huis blijft wonen is het leuk om de boel eens grondig aan te pakken en eventueel te verbouwen. Wat ik tegenwoordig regelmatig tegenkom, is dat mensen graag de keuken of badkamer willen renoveren. Ze zien vaak erg tegen al het “gedoe” op als ze een badkamer of keuken helemaal gaan vernieuwen.

In deze situaties ga ik altijd eerst bij de klant kijken om te zien wat de bestaande situatie is. In veel situaties is het best de moeite waard om te renoveren. Bijvoorbeeld een nieuw werkblad, nieuwe grepen en nieuwe apparatuur kunnen al veel doen.  Vaak is het echter ook zo dat er toch beter voor helemaal nieuw gekozen kan worden. Als bijvoorbeeld alle fronten vervangen moeten worden is dit een kostbare klus. Overspuiten is in dit soort gevallen nog wel eens een oplossing.

We maken in alle gevallen altijd een prijsopgave en plan voor renoveren en een opgave voor helemaal nieuw. Uiteindelijk komen we er dan altijd uit en kan ik samen met de klant de juiste keuzes maken.

Het is ontzettend leuk om met een dergelijk proces bezig te zijn. Als alles dan naar volle tevredenheid klaar is geeft het heel veel voldoening om de klant zo blij te zien. Laatst was er zelfs een klant die haar moeder op bezoek kreeg. Haar moeder werd emotioneel toen ze de nieuwe keuken zag, zo mooi vond ze het geworden.

Blijf in ieder geval niet rondlopen met vage ideeën, maar schakel daar iemand voor in die je verder op weg kan helpen. De meeste zaken doen dit geheel vrijblijvend en kunnen je misschien net even dat zetje geven dat je nodig bent.

Gea Habing

Habing Bos Keukendesign

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *