Plafondlampen

Een van de meeste gebruikte lampen in huis zijn de plafondlampen. Van meestal simpele plafondlamp in de hal en het toilet tot uitbundig in de woonkamer.

Omdat we deze lampen zo veelzijdig gebruiken is er ook een legio aan mogelijkheden. En je hoeft dus niet altijd te kiezen voor een simpele lamp. Het ligt er natuurlijk ook heel erg aan welke doel de ruimte heeft waar je de plafondlamp gaat hangen maar ook met welk doel je de verlichting nodig hebt. Zo heeft een plafondlamp boven een bureau een ander functie dan een lamp boven een eettafel. De lamp boven het bureau moet natuurlijk zorgen voor goed werklicht. Dit licht wil je weer niet boven je eettafel. Daar wil je juist meer sfeerlicht. Of als je ook je eettafel als werkplek gebruikt wil je wel en lamp welke je kan dimmen of je kan verplaatsen.

Een goed voorbeeld van zo’n soort lamp is de lamp met een zwenkarm. Deze hang je boven je tafel en geeft je meerdere mogelijkheden. Je gebruikt de lamp dan als sfeerverlichting maar je kan hem ook perfect als richten boven de plek waar je hem nodig hebt. Ideaal als je aan tafel aan het lezen, leren, puzzelen of werken bent.

plafondlamp

Archilovers

hanglampen-staal-eigentijdsklassiek-6771st-verstelbaar-hanglamp-steinhauer.jpg

Sfeervolle plafonlamp

Een plafonlamp hoeft niet alleen nuttig te zijn het is ook nog eens leuk als hij iets “bijzonders” toevoegt aan je interieur. Een goed voorbeeld hiervan zijn de sierplafonlampen. Door hun ontwerp laten zij ook nog eens een mooi reflectie achter op je plafond. Een lijnenspel van licht en schaduw.

sierlijke plafondlamp

Directlampen

5241ch

Plafondlamp lichtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *