pastel woonkamer

Pastel in je woonkamer

Vele mensen gaan voor een woonkamer in natuurlijke tinten. Wit is de meeste gebruikte kleur in de woonkamer. Dit gecombineerd met ecru kleuren. Veel mensen zijn bang om kleur te gebruiken. Als je kleur gebruikt moet je goed weten tot hoever je kan gaan en hoe je de kleuren moet combineren. Wil je toch wat meer kleur maar niet een kleur die opvallend aanwezig is kies dan voor pastel.

Zachte pastelkleuren

Het voordeel van pastel is dat je werkt met zachte kleuren. Kleuren die onderling erg goed met elkaar combineren. Je werkt met een aantal basis kleuren. Zachtroze of blauw gecombineerd met lichtgroen of geel. Als je voor deze basis kiest kan je eventueel met hardere kleuren accenten in je interieur aanbrengen. 

Uitgangspunt woonkamer in pastelkleuren

Een mooi uitgangspunt voor je pastelkleurige woonkamer is een bankstel. Dit een artikel in je woonkamer welke meteen opvalt als men binnenkort. Daarbij is het een perfect meubel om de rest van de kamer in te richten met pastelkleurige accessoires.

bankstel pastel

Deze bank kan je aanvullen met kussen in pastelkleuren. Probeer hierin de kleuren te varieren.

kussens pastelkleurig

Verkrijgbaar bij Eijerkamp

En wat dacht je van deze pastelkleurige vaasjes. Je kan ze vullen met bloemen maar ook kaal zijn erg leuk om neer te zetten op je tafel of dressior.

vaasjes pastelTe koop bij Wonen met Lef

En om het geheel af te maken kan je nog kiezen voor een vloerkleed in pastelkleuren. Deze brengt alles weer samen en  maakt van je zithoek een gezellig geheel.

vloerkleed pastelFotobron: Kleurinspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *