ORIGINEEL GROEN

Iedereen die onlangs heeft meegedaan aan een brainstormworkshop of een interieurspreekuur bij Klein Detail zal het volgende zeker gehoord hebben! Het zijn een paar zinnen die altijd in een sessie ter sprake komen ongeacht de persoon, de situatie, de ruimte, het ontwerp..

 “Iets creëren met de middelen die je voorhanden hebt, van nadelen voordelen maken of zoals mijn zus het mooi kan verwoorden: mogelijkheden zien in beperkingen. Alleen door dit ‘anders denken’ ontstaan er originele oplossingen die het verschil maken!”

Groen is één van mijn favoriete kleuren. In ons vorig appartement midden in het centrum van Antwerpen was dit dan ook de hoofdkleur die in drie nuances toegepast werd op verschillende wanden. Ondanks de drie tinten gaf het rust en we kwamen thuis in een huiselijke sfeer. De inspiratie kwam uit de reeks boeken van Taschen ‘Bamboo style’.

Ons huidig appartement aan de rand van de stad, vraagt om een heel ander kleurenpalet. Hier heb ik een grijs-, en blauwtint toegepast in combinatie met naturellen en een klein kleuraccent in rood. En al is er geen groen op de muren aanwezig, toch door de diversiteit aan planten op o.a. de vensterbank en de tafel voel je de huiselijke sfeer en de ondertussen eclectische stijl die ontstaan is doordat er verschillende erfstukken zoals de eetkamertafel en stoelen zijn bij gekomen. Op deze tafel trekt een verjaardagscadeau van jaren geleden de aandacht. Dit decoratiestuk siert al een hele tijd ons interieur, weliswaar steeds op een andere plaats: een sfeervolle pot waarbij de groene plant de humoristische en originele toets geeft aan het geheel.

Ga ook aan de slag met groen in je huis en laat je daarbij inspireren door de foto’s van ‘street-art’ en ‘recycle ideeën met groen’. Geniet van deze zondag en een heel fijne (groene) week! Misschien tot ziens op een brainstormsessie?

Bianca Janssen

Klein Detail

www.facebook.com/kleindetailbvba

www.kleindetail.com

BRONNEN:

welke.nl2 welke.nl stonefacecreations schoffelstudent1.nl schoffelstudent.nl Moss-Graffiti-Art-Anna-Garforth merulala detantevantjorven.blogspot.be autoband-krukjes-in-je-tuin.1356686042-van-carlaatje welke.nl

http://www.merulala.nl/cactus-koppen/  (cactuskoppen)

http://http//www.stonefacecreations.com (klassiek hoofd met plant)

http://www.froot.nl/posttype/froot/image/groene-street-art/ (o.a. tekst met mos)

http://www.annagarforth.co.uk/ (streetart)

http://schoffelstudent.nl/groene-straatkunst/ (straatkunst diversen)

http://detantevantjorven.blogspot.be/  (spijkerbroeken)

www.welke.nl (diversen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *