Op jacht langs de gracht

Op jacht langs de gracht

Oke mijn eerste, echt allereerste, blog.

Wat schrijf ik? Hoe schrijf ik? Maar vooral hoe begin ik??

Ik heb besloten om jullie wat meer te vertellen over waar ik me veel mee bezig hou en waar ik gek op ben: oude meubels & opgeknapte oude meubels. Tegenwoordig is het helemaal nog zo gek nog niet om oude meubels weer hip te maken.

Iedereen zit krap bij kas en het is ook nog eens hartstikke in de mode! Het is niet zo moeilijk om oude meubels te vinden. Die zijn er vaak in overvloed. Maar het een grotere uitdaging om oude meubels te vinden die ook nog leuk zijn of nog leuk kunnen worden. Het is een kunst om uit al die bergen met oude spullen de ‘diamantjes’ te plukken. Het is een soort goudzoeken.

Maar waar vind je die dan?

Zelf ben ik een groot fan van de dinsdagavond. Bij mij in Delft wordt op woensdagochtend het vuil opgehaald in de binnenstad. Ik kan het niet laten om op dinsdagavond een rondje langs de grachten te maken, op zoek naar dat ene mooie item!

Daarnaast zijn door het hele land veel kringloopwinkels te vinden. Hier kan je, met wat geluk, bijzondere exemplaren vinden.                                                                                                                          Het allermooiste is wel om een brocantemarkt in Belgie of Frankrijk te bezoeken als je in de gelegenheid bent.  Zorg dat je er vroeg bij bent om de mooiste spulletjes er tussen uit te vissen. Sommige zijn al open vanaf 05:00 uur!

En heb je dan wat moois te pakken?

Let goed op of het goed op te knappen is. Is het bijvoorbeeld wel echt van hout of heeft het alleen maar een fineer-laagje. Is het niet te erg beschadigd, kan je het nog repareren. Sommige opknapwerkzaamheden zijn namelijk lastig of kostbaar. Zoals het opnieuw matten van zittingen in stoeltjes of het plaatsen van nieuwe glas-in-lood raampjes.

En dan… opknappen maar!

Nu je dat ene mooie meubeltje te pakken hebt, kan je alle kanten op. Een frisse kleur, een oude look of is het gewoon al zo mooi als het is?

In de komende maanden zal ik als gastblogger maandelijks een blog bijhouden. Hier zal ik jullie op de hoogte houden van leuke ideeën, opknap-tips & alles wat met wonen te maken heeft!

Mijn naam is Lieke Bosman en knap oude meubeltjes op. Ik vindt dat er zoveel mooie spullen bestaan die een 2e leven verdienen. Je vindt ze op mijn website! Opgeknapt of zo mooi als ze al waren.

www.spullenvanzolder.nlwww.facebook.com/spullenvanzolder

logo SVZ

2 thoughts on “Op jacht langs de gracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *