Hou onderhoud ik mijn gazon, gastblog

Gastblogger: zomertips voor uw tuin, onderhoud gazon

Deze zomer hebben we nog maar een paar echt warme dagen gehad, maar toch is het ook nu alweer een bekend fenomeen: een verbrand, dor gazon. Gras groeit het hardst in mei en augustus. Wat kunt u doen om een geel gazon deze zomer te voorkomen?

Maaien

Door ’s avonds te maaien voorkomt u dat de felle zon het gras verbrandt. Maai het gras niet te kort, ook de laatste maaibeurt voor de winter mag niet te kort zijn. Het is beter om een droog gazon te maaien. Bij langdurige droogte hoeft u minder vaak te maaien dan normaal, maar wacht ook niet te lang. Zorg ervoor dat u met scherpe messen maait.

Bemesten

Strooi bemesting op een droog gazon om geelkleuring te voorkomen, liefst in maart/april en augustus/september. Zorg voor een gelijkmatige verdeling en bemest met een stikstof. Besproei daarna het gazon zodat de korrels oplossen en door de wortels worden opgenomen.

Sproeien

Sproei minstens 20 mm water per sproeibeurt, bij voorkeur aan het einde van de middag of begin van de avond. Het water verdampt dan minder snel en het gazon kan heel de nacht herstellen. Prik de grond met een riek open zodat het water bij de wortels kan komen.

Opruimen

Houd huisdieren en hun behoeften van uw gazon af. Zorg ook dat er geen plantenresten of maaisel op uw gazon achterblijven.


Kunstgras

Kunstgras

Een andere oplossing is het leggen van kunstgras. Een groot pluspunt van kunstgras in uw tuin is dat u het nauwelijks hoeft te onderhouden. Af en toe borstelen, onkruid verwijderen en ieder kwartaal instrooien is al ruim voldoende om dit gras mooi te houden. U hoeft er dus niet dagelijks of wekelijks mee in de weer te zijn. Dat bespaart u veel maai- en sproeiwerk in de zomer.

Bovendien kunt u met kunstgras vele leuke dingen doen, zoals een Teletubbie berg aanleggen voor de kids! Op Kunstgrasnet.nl kunt u nog meer voorbeelden zien en een gratis stalendoosje aanvragen om te kijken of het iets voor u is.

Onderhoude gras

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *