Nieuwe badkamer? Een goede basis is het halve werk

Krijgt jouw badkamer een upgrade en ga jij alles uit de kast trekken? Dan is het goed dat je nadenkt over een sterke basis. Bij een verbouwing is een goede basis het halve werk, vooral als het gaat om jouw badkamer. Daarom geven wij je in dit artikel een paar tips bij het aanleggen van een goede basis voor jouw badkamer. 

  1. Denk na over je leidingen en elektra

Wanneer je een nieuwe badkamer krijgt, is het goed om na te denken over waar je de aansluitingen op de leiding en het elkaar wilt hebben. Denk hier goed over na voordat je de leidingen gaat leggen. Dit omdat je de leidingen en je elektra niet zomaar meer kunt verleggen wanneer de badkamer helemaal is afgewerkt. Denk hier bijvoorbeeld aan een stopcontact bij je wasbak, waar je jouw scheerapparaat, föhn of krul-/stijltang op aan kunt sluiten. Wil jij je wasmachine kwijt in je badkamer? Zorg er dan voor dat hiervoor ook een aansluiting is gemaakt. 

  1. Wanden plaatsen

Heb jij al mooie tegels voor je badkamer uitgekozen? Denk dan ook na over een basis voor onder de tegels. Vochtwerende gipsplaten zijn hiervoor een goede keuze. Deze gipsplaten laten vrijwel geen vocht door, waardoor ze schimmels en lekkage voorkomen. Vochtwerende gipsplaten, welke door hun kleur ook wel groene gipsplaten worden genoemd , zijn perfect voor de afwerking van vochtige ruimtes, zoals de badkamer! 

  1. De afwerking 

Niet alleen de ondergrond dient waterwerend te zijn, ook is het handig om de afwerking van de platen extra aandacht te geven. Indien de afwerking niet waterdicht is, kan er alsnog vocht en schimmel gevormd worden. Hierdoor tasten de platen sneller aan  en zorgen ze voor problemen. Door bij het afwerken van de groene gipsplaten uitsluitend waterdichte tegellijm, tegels en voegproducten te gebruiken, zorg je ervoor dat schimmel geen kans krijgt. Wil jij een wandje voorzien van een andere kleur? Kies dan voor speciale waterdichte verf.

  1. Tegels

Tegels voor de badkamer zijn er in alle soorten en maten. Welke keuze je maakt, hangt af van de eigenschappen van de tegel, je specifieke wensen en de prijs. Toch is het goed om hier te kiezen voor een neutrale tegel. Het is aantrekkelijk om bepaalde trends te volgen. Een badkamer verbouw je echter niet elke dag, maar je staat er wél dagelijks. Kies daarom misschien voor een tijdlozer geheel? Een neutrale tegel is in dat geval dé uitkomst! Daar zul je namelijk niet snel op uitgekeken raken. Ga je toch voor die trendgevoelige tegel? Maak dan eerst een 3D-schets zodat je het echt zeker weet!

Met deze vier tips zorg jij voor de juiste basis van jouw nieuwe badkamer. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *