Mooi voor het oog, fijn voor de smaak

Mooi voor het oog, fijn voor de smaak

Daar zit je dan in je mooi ingerichte huis, alles helemaal perfect op orde. Benen omhoog en genieten maar van een heerlijk drankje. Zelf kan ik drinken inschenken in dat wat voorhanden is. Favoriet zijn bij mij de kunststoffen bekers van Merci (Parijs) in allemaal mooie kleuren die ik begin dit jaar cadeau heb gekregen. Ik drink er van alles uit behalve koffie en wijn. Maar ook een paar (nep) Duralex glaasjes ooit eens voor heel weinig gekocht voor het serveren van een soepje tijdens ons jaarlijkse vriendendiner, doen het bij mij goed.

Onlangs raakte ik in gesprek met iemand die volop met smaak bezig is. Met smaak, maar ook de invloed van drager op de smaakbeleving van de vloeibare inhoud. Dus van het glas, het kopje, het bekertje op het drankje dat er in zit. Mijn eerste reactie was maar het oog wil ook wat en eenvoud en gemak zijn ook fijn. Naar aanleiding hiervan werd ik geattendeerd op de ‘O’-serie van Riedel glazen die en prachtig zijn om te zien en zo makkelijk in de hand vallen dat het gewoon een genot is om uit dit glas te drinken en daarnaast doen ze ook nog recht aan de inhoud die je er uit drinkt. Je kunt er van alles uit drinken en ze zijn er in diverse maten. De glazen zijn geschikt voor water, sapjes, wijn, bier en zelfs thee werd mij gezegd.

Riedel is in de basis gespecialiseerd in wijnglazen, wijnglazen die het unieke karakter van een druivensoort op zijn best kunnen laten presteren (www.riedelglas.nl of riedel.com). Zoals ze het zelf zeggen streven zij continue naar  de samenhang tussen de unieke eigenschappen van een druif, de smaak- en geurreceptoren en de vorm van het glas. Zelfs water kan uit dit glas anders smaken. Riedel zelf houdt waterproeverijen, ze laten mensen water drinken uit een bekertje en uit een ‘O’ glas. Er is dan zelfs verschil te proeven tussen hetzelfde water maar op een andere wijze geserveerd.

Inmiddels ben ik zelf in het bezit van een aantal van deze ‘O’ glazen en ik moet zeggen dit het toch wel erg fijn drinken is. Voor een heerlijk glaasje wijn op de bank, als waterglas voor tijdens het eten, maar ook voor feestjes waarbij je niet met een wijnglas met een voetje in handen wil staan. Het is net wat informeler maar toch chique en met een fijn drankje er in is het helemaal feest. En een fijn detail, de glazen kunnen in de vaatwasser.

Deze glazen bewijzen mij dat mooi en praktisch zeker samengaan en dat mooi glaswerk echt een aanvulling is op je interieur.

O_Mojito_0414

Mijn naam is Marije Couprie en ik werk onder de naam Studio Hart.
Als stylist ben ik volop bezig met creatieve (ruimtelijke) oplossingen, kleuren, prints en maak ik graag dingen van oude materialen. Ik kan geïnspireerd raken door de kleinste dingen in het leven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *