Meesterwerken in huis

Meesterwerken in huis

Het Rijksmuseum is en blijft magisch en heeft een aantrekkingskracht op mensen van heinde en verre. Er stond van de week weer een hele rij te wachten om naar binnen te mogen (overigens gaat het vrij rap om binnen te komen). Ik kwam er dit keer echter niet voor al het moois wat binnen hangt en staat, maar ging ik er naar binnen om een cadeautje te kopen in de museumwinkel. Het is een mooie grote winkel met een verscheidenheid aan spullen veelal met prints of details van topstukken uit het Rijksmuseum collectie en heel veel mooie boeken.

Wat nog leuker is, is dat je zelf ook aan de slag kunt met de kunstwerken uit het museum. Ruim 125.000 beelden van werken uit het museum staan online in Rijksstudio. Hoe gaat het in zijn werk. Je kan op de website een eigen Rijksstudio (account) aanmaken. Hier kun je werken opslaan om een eigen persoonlijke collectie samen te stellen of om je eigen creaties te maken met de afbeeldingen die gratis gedownload kunnen worden.

Met de afbeeldingen of details uit schilderijen kun je dan een canvas laten bedrukken of je eigen behang maken. Maar er kan meer, véél meer. Stickers, kaarten, zitzakken, tuinposters, placemats, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het verrijken met een meesterwerk of een detail hiervan uit het Rijksmuseum.

Kijk voor voorbeelden op https://www.rijksmuseum.nl/nl/rijksstudio-inspiratie.

Zelf ben ik begonnen met een Rijksstudio aan te maken. Er is alleen zoveel keus, maar het lijkt me wel leuk om eens iets te maken voor hier in huis. Maar eerst moet ik nog beginnen aan een ander meesterwerk, het patroon van ‘Het meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer (Mo Man Tai). Deze komt op een pallet (met mooi egale plaat) die ik laatst op weg naar huis langs de weg heb gevonden.

Enkele adressen waar je terecht kan om iets ontwerp te realiseren.

  • Ixxi
  • DesignSkins
  • FotoMuur
  • Hema

Mijn naam is Marije Couprie en ik werk onder de naam Studio Hart.

Als stylist ben ik volop bezig met creatieve (ruimtelijke) oplossingen, kleuren, prints en maak ik graag dingen van oude materialen. Ik kan geïnspireerd raken door de kleinste dingen in het leven.

Rijksstudio

2 thoughts on “Meesterwerken in huis

  1. Deze blog komt precies op het goede moment! Bezig met decoreren gite… Leuke blog, veel succes! Salut, Liesbeth

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *