Praxis viert alvast het voorjaar met 400 kilometer violen

Praxis viert alvast het voorjaar met 400 kilometer violen

Let me Glow & Be Happy dé tuintrends 2013

Ondanks de hardnekkige winter is het tijd om de voorbereidingen voor het voorjaar te starten. De lente is vandaag immers officieel begonnen! Bij Praxis staan vanaf 19 maart ruim zes miljoen violen klaar voor een vriendelijk voorjaarprijsje van 1 euro voor tien stuks. De aanbieding rond de vrolijke en stoere voorjaarsbloeier illustreert traditioneel hét moment waarop Nederland de lentekriebels krijgt en zich oriënteert op dé tuintrends van 2013. Dit wordt het jaar van de trends ‘Let me Glow Garden’- en de ‘Be Happy Garden’.

Wanneer alle violen die de komende weken in de Praxis-winkels worden verkocht achter elkaar zouden worden gezet, ontstaat een kleurig lint van 400 km  van Amsterdam naar Brussel en weer terug. Voor veel tuinliefhebbers begint het tuinseizoen met het ‘grote werk’ als schoonmaken, of terrastegels leggen, tuinschotten plaatsen en pergola’s bouwen.

Rust in de stijlvolle natuurlijke tuin

Na het grote werk, breekt het moment aan om de inrichting van de tuin of het balkon onder handen te nemen. En dat hoeft geen hele weekenden te duren. Met een paar vrolijke balkon- en terrasplanten geef je je buiten direct een enorme impuls. Wie écht up to date wil zijn, haakt in op het kleurpalet van één van de twee grote tuintrends 2013*:

Let Me Glow Garden

·         wit

·         donkergrijs

·         grijsgroen

·         zachte pasteltinten

·         extreem felle kleuraccenten op onverwachte plekken.

Be Happy Garden

·         lichte en donkere groentinten

·         natuurlijke bruintinten

·         rustgevend wit

·         Blauwpaars en geelgroen worden toegepast als accentkleuren.

Design en bijzondere planten

De crisis vraagt om rust, juist dichtbij huis. Dé trend dit tuinseizoen wordt de terugkeer naar de natuurlijke tuin: minder steen, meer groen. De ‘Let Me Glow Garden’ past bij het zogenoemde blauwe tuintype. Deze tuinbezitters houden van tuinieren en hebben graag een verzorgde tuin met design en bijzondere planten. De ‘Let Me Glow Garden’ heeft een rustige, natuurlijke basis en een duidelijke, strakke vormgeving. De gebruikte materialen – basic en naturel – dragen bij aan het rustgevende, vriendelijke karakter van deze tuin.

Handen in de aarde en wroeten

De ‘Be Happy Garden’ gaat nog een stap verder in natuurlijkheid. Het beleven van klein geluk staat centraal in deze natuurlijke, fantasierijke tuin. Door de zichtbare aarde tussen de planten in de border krijg je zin om met je handen in de aarde te wroeten. De paden zijn half verhard met boomschorssnippers, waardoor het contact met de aarde voelbaar is. De gebruikte materialen hebben een robuuste, natuurlijke uitstraling en een interessante structuur. Een tuin waarin ook dieren als vlinders, vogels en egeltjes zich thuis voelen. Her en der kom je groepjes bloeiende planten tegen. De bloemetjes zijn klein en hebben een ongecultiveerde uitstraling.

Tuinspecial

Uit onderzoek* blijkt dat Nederlanders het eerst aan Praxis denken als het gaat om een bouwmarkt die gespecialiseerd is in tuinartikelen. Om klanten in de oriëntatiefase van dienst te zijn, brengt Praxis een uitgebreide tuinspecial uit. In de eenmalige uitgave wordt veel aandacht geschonken aan het vernieuwde assortiment tuinmeubelen, maar ook de overige seizoensproducten komen aan bod; van loungesets tot picknickbanken, van BBQ’s tot blokhutten en van potterie tot partytenten. De special ligt gratis klaar voor iedere klant in iedere Praxis, maar is ook online door te bladeren via de Praxis-site en de Praxis-app.

*Bronnen: Tuinbranche Nederland (tuintrends) en Onderzoek Tuingereedschap & Tuinwinkels, naamsbekendheid, imago & positionering, Qudata, 2011 (n=500)

Over Praxis

Praxis is een van de grootschalige ketens van Maxeda DIY Group en biedt miljoenen klanten een keuze uit meer dan 30.000 artikelen. Praxis is opgericht in 1978 en behoort tot de top van de doe-het-zelf branche in Nederland, heeft ruim 3.400 medewerkers en in totaal 139 winkels, inclusief 27 mega stores waarvan 10 Mega & Tuin én een online winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *